Opinia o Morel Pulse 6

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
davedohc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Opinia o Morel Pulse 6

Post autor: davedohc » wt kwie 01, 2008 20:48

Wciaz szukam nowych glosnikow dla siebie, wiem ze polecane sa Dego PO650, wie ktos cos moze o tych morelach pulse 6, ewentualnie tempo.

Glosniki maja grac pod juniorem, muzyka glownie house, ale tak na dobra sprawe wszystko.
Ostatnio zmieniony wt kwie 01, 2008 21:00 przez davedohc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » wt kwie 01, 2008 21:00

Nie słyszałem tego zestawu ale słuchałem np. MT23 (tweeter) jak dla mnie ,to jest za "ostry" ,chociaż o wspaniałej detaliczności nie można nie wspomnieć .Do swoich typów koniecznie dołóż Helixy p236 ......bardzo muzykalne .........podobno :-) .......osobiście nie słuchałem ale osoba "osłuchana" i mająca podobny do mojego gust brzmieniowy napisała mi ,że są bardzo uniwersalne ,przyjemne w odsłuchu (grały pod RMV) i całkowicie wolne od "ostrości" .

Postaraj się załatwić jakieś odsłuchy,bo tak najlepiej się dobiera klocki .

Awatar użytkownika
davedohc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: davedohc » wt kwie 01, 2008 21:03

Nie mam mozliwosci odsluchu, dlatego wlasnie pisze tutaj na forum. Zastanawiam sie nad tymi morelami bo moge je dostac nowki na gwarancji za okolo 500zl.

Cookiemonster
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cookiemonster » wt kwie 01, 2008 22:59

Może lepiej zacząć rozmowę od tego czy wzmak 2-kanał czy 4-kanał. Woofery z tych zestawów są wymagające (suche liczby oraz waga wooferków) i zasilanie ich z 4-kanał jr. obciążonym jeszcze pewnie Sub-em (?) ....to przecież mija się z celem. Porównanie tych zestawów będzie dobre ,jeśli TEN wzmak (4-kan) zasili ci tylko przód , wtedy różnicę może będzie dało się uchwycić. Dobrze rozumuje ?

Kłamca z dwumetrowymnosem !

Awatar użytkownika
davedohc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: davedohc » wt kwie 01, 2008 23:19

Suba nie planuje narazie, a jezeli juz to pewnie bedzie chodzil pod odzielnym wzmacniaczem. Junior 4.300 napedza tylko przod i w razie czego glosniki beda chodzic pod zmostkowanymi kanali, byc moze wymienie tez wzmacniacz na u-diemension rm v21, ale to jakby junior nie dawal rady. Tak wiec czy te glosniki to dobre rozwiazanie pod juniora w mostku?
Ostatnio zmieniony wt kwie 01, 2008 23:24 przez davedohc, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
SaNoN
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: SaNoN » śr kwie 02, 2008 14:23

Bierz morela i nawet sie nie zastanawiaj, bardzo fajny zestaw jak na poczatek w polaczeniu ze swietna akustyka mk4.
Ostatnio zmieniony śr kwie 02, 2008 14:25 przez SaNoN, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”