Wciaz szukam nowych glosnikow dla siebie, wiem ze polecane sa Dego PO650, wie ktos cos moze o tych morelach pulse 6, ewentualnie tempo.
Glosniki maja grac pod juniorem, muzyka glownie house, ale tak na dobra sprawe wszystko.
Opinia o Morel Pulse 6
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Opinia o Morel Pulse 6
Ostatnio zmieniony wt kwie 01, 2008 21:00 przez davedohc, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie słyszałem tego zestawu ale słuchałem np. MT23 (tweeter) jak dla mnie ,to jest za "ostry" ,chociaż o wspaniałej detaliczności nie można nie wspomnieć .Do swoich typów koniecznie dołóż Helixy p236 ......bardzo muzykalne .........podobno .......osobiście nie słuchałem ale osoba "osłuchana" i mająca podobny do mojego gust brzmieniowy napisała mi ,że są bardzo uniwersalne ,przyjemne w odsłuchu (grały pod RMV) i całkowicie wolne od "ostrości" .
Postaraj się załatwić jakieś odsłuchy,bo tak najlepiej się dobiera klocki .
Postaraj się załatwić jakieś odsłuchy,bo tak najlepiej się dobiera klocki .
-
- Gadatliwa bestia
Może lepiej zacząć rozmowę od tego czy wzmak 2-kanał czy 4-kanał. Woofery z tych zestawów są wymagające (suche liczby oraz waga wooferków) i zasilanie ich z 4-kanał jr. obciążonym jeszcze pewnie Sub-em (?) ....to przecież mija się z celem. Porównanie tych zestawów będzie dobre ,jeśli TEN wzmak (4-kan) zasili ci tylko przód , wtedy różnicę może będzie dało się uchwycić. Dobrze rozumuje ?
Kłamca z dwumetrowymnosem !
Suba nie planuje narazie, a jezeli juz to pewnie bedzie chodzil pod odzielnym wzmacniaczem. Junior 4.300 napedza tylko przod i w razie czego glosniki beda chodzic pod zmostkowanymi kanali, byc moze wymienie tez wzmacniacz na u-diemension rm v21, ale to jakby junior nie dawal rady. Tak wiec czy te glosniki to dobre rozwiazanie pod juniora w mostku?
Ostatnio zmieniony wt kwie 01, 2008 23:24 przez davedohc, łącznie zmieniany 2 razy.
Bierz morela i nawet sie nie zastanawiaj, bardzo fajny zestaw jak na poczatek w polaczeniu ze swietna akustyka mk4.
Ostatnio zmieniony śr kwie 02, 2008 14:25 przez SaNoN, łącznie zmieniany 1 raz.