Po pierwsze witam serdecznie i od razu proszę o pomoc. Kupiłem Golfa 3 z fajnym sprzętem (CD, wzmacniacz, subwufer, 4 głośniki w drzwiach i 2 na słupkach przednich). Fajnie grało, ale zachciało się lepiej, wiec zmieniłem stare radio na dvd a do tego monitor LCD. Wszystko wygląda fajnie i gra tez fajnie (przy wyłączonym silniku). Nie wiem czy radio podłączone jest bezpośrednio do akumulatora, ale poprzednie radio nie powodowało takiego problemu. Mianowicie chodzi o to, że jak włączę silnik i wzmacniacz to słyszę w głośnikach jakie mam obroty silnika (buczy w głośnikach). Jak wyłączę wzmacniacz wszystko ok., jak wyłączę silnik a wzmacniacz działa wszystko ok. Wymieniłem radio za radio, nawet tak samo podłączyłem bo nie znam się na tym i podłączałem dokładnie tak samo a niestety nie działa tak samo . Przy montażu otarł mi się kabelek o wzmacniacz i troszkę zaiskrzyło wiec nie wiem czy nie spaliłem czegoś, ale mam nadzieje że nie. Wzmacniacz i głośniki działają fajnie jak silnik wyłączony więc nie wiem sam. PROSZE O POMOC I EWENTUALNE PORADY PROSZE FORMUOWAC JAK DO PRZEDSZKOLAKA BO NAPRAWDE WIEDZA NA TE TEMATY DO DLA MNIE JAK DLA CZŁOWIEKA PIERWOTNEGO LAPTOP
[ Dodano: 08 Mar 2008 20:03 ]
Tak jeszcze nawiasem mówiąc (nie wiem czy coś to komuś naświetli lepiej moja instalacje radia) radio zaczyna działać dopiero wtedy jak włożę kluczyk do stacyjki a wzmacniacz działa bez względu na kluczyk wiec myślę, że jest bezpośrednio do akumulatora podłączony, ma osobny włącznik przy kierownicy (proszę się nie śmiać nie znam się )
Po pierwsze witam serdecznie po drugie odrazu prosze o pomoc
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Czytając twój post (już 3 raz .....bo poprzednio napisany był w ogóle niezrozumiały ) nie wiem od czego zacząć .......... poprzedni właściciel sprzętu naładował w piguły ale nie wiadomo jak z montażem ,tzn. czy odpowiednio położył kable (osobno zasilanie i osobno RCA) ....chociaż jak najpierw było dobrze ,a po wymianie radia "gwiżdże" ,to winiłbym radio . Jakie to DVD? Jakie głośniki i wzmacniacz ? Same niewiadome .
Instalację musisz poprawić i podłączyć wszystko tak jak powinno być (jak http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787 ) .Ten pstryczek ,to też nie wiadomo na jakim jest kabelku ,bo czytając twój post ,to myślę ,że może być na "zasilaniu" zamiast remote ......takie "problemy" przez neta ciężko zdiagnozować .Normalnie wziąłbyś miernik i pomierzył co trzeba ..........ale piszesz ,że się na tym nie znasz ......to lepiej nie ruszaj ,bo autko spalić bardzo łatwo . Jaki kabelek ci "otarł się " ,plusowy o wzmacniacz ? Masz w ogóle bezpiecznik przy aku ? Radziłbym podjechać do jakiegoś zakładu CA (Orzesze) .........nie każdy musi się na wszystkim znać osobiście ale lepiej zapłacić za "diagnozę" niż tak jak już pisałem spalić auto .
Instalację musisz poprawić i podłączyć wszystko tak jak powinno być (jak http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787 ) .Ten pstryczek ,to też nie wiadomo na jakim jest kabelku ,bo czytając twój post ,to myślę ,że może być na "zasilaniu" zamiast remote ......takie "problemy" przez neta ciężko zdiagnozować .Normalnie wziąłbyś miernik i pomierzył co trzeba ..........ale piszesz ,że się na tym nie znasz ......to lepiej nie ruszaj ,bo autko spalić bardzo łatwo . Jaki kabelek ci "otarł się " ,plusowy o wzmacniacz ? Masz w ogóle bezpiecznik przy aku ? Radziłbym podjechać do jakiegoś zakładu CA (Orzesze) .........nie każdy musi się na wszystkim znać osobiście ale lepiej zapłacić za "diagnozę" niż tak jak już pisałem spalić auto .
Ostatnio zmieniony sob mar 08, 2008 21:28 przez powalla, łącznie zmieniany 1 raz.
chodzi o to, że tylko subwufer jest podłączony do wzmacniacza a reszta głosników nieszumi tylko subwufer jak wlącze wzmacniacz. Z tym sprzętem audio Golf przyjechał z niemiec wszystko było montowane ponoć przez firme (tak mi tlumaczył gość) dvd jest firmy GVOX zadna rewelacja ale juz chodziło przedtem w tym autku i działało bez problemu bo kupiłe go z tym dvd tylko że przy negocjacji ceny gość go wymontował i musiałem na nowo sam se go zamontować. Czy jest mozliwość ze coś nietak podłączyłem. Myśle, że był to kabel z minusa bo na ogół czerwony to plus a czarny minus i ten czarny mi szmyrnoł. Ale o ile kojaże było to po rozpoczęciu szmerów w aucie albo i nie hmmmmm nie pamiętam.
Druga sprawa a mógł byś tak w skrucie opisać mi rposto jak mógł bym takie podstawowe żeczy sprawdzić czy wszystko dobrze podłączyłem. Szum tylko gdzy właczony silnik to mnie napawa optymizmem niewiem czy słusznie
Druga sprawa a mógł byś tak w skrucie opisać mi rposto jak mógł bym takie podstawowe żeczy sprawdzić czy wszystko dobrze podłączyłem. Szum tylko gdzy właczony silnik to mnie napawa optymizmem niewiem czy słusznie
To wez tego GVOXA, wyrzuc przez okno. Nie wiem czy wiesz kto robi te radia? ale chyba cie tym zabije: ELTA, wiec na twoim miejscu wybral bym stare radio. A instalke zostawil bym w spokoju! Skoro dzialala dobrze to po cholera wszystko rozkopywac, narobisz sobie roboty, nic to nie da bo wina stoi po stronie gownianego radia.