Głośniki DLS R6A w drzwi
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Głośniki DLS R6A w drzwi
Witam.
Właśnie nabyłem system głośników przednich DLS R6A i wkrótce mam zamiar montować je w przednich drzwiach MK4. W związku z tym mam pytania do bardziej doświadczonych kolegów:
- gdzie zamocować zwrotnice (są dość duże), czy zmieszczą się gdzieś wewnątrz drzwi?
- czy tweetery T25 z tego zestawu dają się bez kombinowania wpasować w miejsce oryginalnych syczków?
- jakie ewentualne modyfikacje są wymagane do montażu tych tweeterów?
Dzięki z góry za pomoc.
Właśnie nabyłem system głośników przednich DLS R6A i wkrótce mam zamiar montować je w przednich drzwiach MK4. W związku z tym mam pytania do bardziej doświadczonych kolegów:
- gdzie zamocować zwrotnice (są dość duże), czy zmieszczą się gdzieś wewnątrz drzwi?
- czy tweetery T25 z tego zestawu dają się bez kombinowania wpasować w miejsce oryginalnych syczków?
Dzięki z góry za pomoc.
Tomek
[url=http://golf.ppuatom.com/]Golf "Roman"[/url]
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
W MK4 jest sporo miejsca na zwrotnice pod tapicerką.tomlie pisze:Witam.
Dzięki z góry za pomoc.
Co do tweeterów to po to kupowałeś zestaw tej klasy, ze by tweetery wpakować w fabryczne miejsca
Widziałem instalacje hi-end z tweeterami w tym miejscu, wydaje mi się że akurat w MK4 to miejsce jest nienajgorsze, ew. przydałoby się odpowiednio skierować osie tweeterów. No chyba że się mylę, chętnie przyjmę jakieś sugestieKubus20 pisze: Co do tweeterów to po to kupowałeś zestaw tej klasy, ze by tweetery wpakować w fabryczne miejsca
Tomek
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Ciekawe co to za Hajendy byłytomlie pisze:Widziałem instalacje hi-end z tweeterami w tym miejscu, wydaje mi się że akurat w MK4 to miejsce jest nienajgorsze, ew. przydałoby się odpowiednio skierować osie tweeterów. No chyba że się mylę, chętnie przyjmę jakieś sugestie
Jak dla mnie tylko słupki, ale Twój cyrk, Twoja sprawa
W G4 montaż tweeterów w trójkątach (oczywiście odpowiednio ukierunkowanych) wcale nie jest taki głupi. Z własnego doświadczenia wiem, że po wyrzuceniu ich na słupki robi się jakoś tak "wąsko" na scenie, gra od słupka do słupka nic poza. To samo tyczy się np. Polo 6n2
Co do "hajnendowych" instalacji z tweeterami w trójkątach, popatrz np. na BMW Kwiatka, tegorocznego mistrza europy w klasie expert. Ma wrzuconego Scana 7000 (w wersji alpine F1) właśnie w trójkącik
Co do "hajnendowych" instalacji z tweeterami w trójkątach, popatrz np. na BMW Kwiatka, tegorocznego mistrza europy w klasie expert. Ma wrzuconego Scana 7000 (w wersji alpine F1) właśnie w trójkącik
Serwis Car Audio, Strojenie systemów aktywnych i pasywnych za pomocą systemu pomiarowego pod dane auto - info @PRIV
-
- Forum Master
- Kontakt:
Ano np. taki golfik i taki montaż tweeterów. Co o tym myślicie?Kubus20 pisze: Ciekawe co to za Hajendy były
Oczywiście. Nie mam doświadczenia i właśnie dlatego pytam, aby poznać różne opinie i wybrać dla siebie optymalne rozwiązanie.Kubus20 pisze: Jak dla mnie tylko słupki, ale Twój cyrk, Twoja sprawa
Tomek
Hmm, u mnie w G4 z 1998r, czyli jednym z pierwszych są w trójkątach. Kiedyś w G3 miałem w okolicach klamek, ale z G4 z tweeterami w klamkach się nie spotkałem.Slavwek.ie pisze:iNTELL w G4 tweetery są w tapicerce drzwiowej w okolicy klamek
Serwis Car Audio, Strojenie systemów aktywnych i pasywnych za pomocą systemu pomiarowego pod dane auto - info @PRIV
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Moim zdaniem jak wsadzisz te tweetery bez kombinowania, bo tak napisałeś, czyli bez odpowiedniego przygotowania trójkątów pod tweetery to nie będzie to grać tak jak grać by mogło.tomlie pisze:- czy tweetery T25 z tego zestawu dają się bez kombinowania wpasować w miejsce oryginalnych syczków?
Jeśli przygotujesz trójkąty porządnie pod montaż tweeterów to spox....
Ale z Twojej wypowiedzi wynika, że chciałeś je wepchnąć w trójkąty bez żadnych przeróbek.
Widzisz różnicę między fabrycznymi trójkątami a tymi z linków, które podałeś hehe
Z przerobionymi trójkatami jak najbardziej poprawnie. Bez przeróbek to nie ma raczej mozliwości upchniecia (zależy jeszcze jaki tweter ale napewno nie DLS).
Zwróć uwagę na odpowiednie ukierunkowanie (najlepiej odsłuch zrobić).
W mk4 dużo roboty ze słupkami a tym samym koszty a porównywalny efekt do trójkątów.
Zwróć uwagę na odpowiednie ukierunkowanie (najlepiej odsłuch zrobić).
W mk4 dużo roboty ze słupkami a tym samym koszty a porównywalny efekt do trójkątów.
Ja bym tego nie nazwał "trójkącik" ..............prędzej trójkącisko .........Łukasz w Astrze też ma takie "maleństwo F1" ..........no i słupeczki ,też "maluczkie" nie są ...........ale jak chce się mieć Highendowe granie ,to trzeba cierpieć ...............no ale te T25 nie są aż takie duże jak F1 .......trochę inwencji twórczej i da się zrobić .iNTELL pisze:BMW Kwiatka, tegorocznego mistrza europy w klasie expert. Ma wrzuconego Scana 7000 (w wersji alpine F1) właśnie w trójkącik
Hehe, no tak, choć ja w audi w trójkąci(sku) mam jeszcze większe bydlepowalla pisze: Ja bym tego nie nazwał "trójkącik" ..............prędzej trójkącisko .........Łukasz w Astrze też ma takie "maleństwo F1" ..........no i słupeczki ,też "maluczkie" nie są ...........ale jak chce się mieć Highendowe granie ,to trzeba cierpieć ...............no ale te T25 nie są aż takie duże jak F1 .......trochę inwencji twórczej i da się zrobić .