co na przod do golfa II?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

kafargdansk
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

co na przod do golfa II?

Post autor: kafargdansk » ndz lut 17, 2008 18:27

Witam, pomalu zbliza sie lato a zatem postanowilem zmienic glosniki z przodu. Przejdzmy do konkretu, posiadam skrzynie audio systemu 12 ( 600 rms ) i mam do niej ten wzmacniacz http://www.carpower.pl/index.php?id=2&l ... d_item=214 a na przod chcem dac albo http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=313693274 lub http://www.carpower.pl/index.php?id=2&l ... id_item=63 tylko dodam ze na tej stronce sa same glosniki a ja mam z cykami i zwrotnicami za 900 zl i do tego
bedzie ten wzmaczniacz http://www.carpower.pl/index.php?id=2&l ... d_item=213
co o tym myslicie bo moj znajomy u ktorego zamawiam i montuje sprzet odradza mi jbl.
Ma ktos moze z was ten model gti chetnie wyslucham waszych opinii o nim i nie tylko pozdro.

Piwo

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » ndz lut 17, 2008 18:52

kafargdansk pisze:Przejdzmy do konkretu
No i gdzie konkrety? Jakiej muzy słuchasz? Drzwi zrobione? Jaki zakład będzie Ci to montował ?Masz jakiś sentyment do Monacora........nieuzasadniony zresztą. Masz fajny sub ,a będziesz go pędził wzmacniaczem ,który może i moc ma ...........ale DF (bardzo ważny dla suba) ......szkoda pisać .

JBL GTI >mocno ,detalicznie ,ogólnie duży dźwięk ,to na plus ..........na minus> metalicznie,zero "ciepełka" ,sterylnie.....nie podobały mi się odsłuchy........ale dla fanów techno jak znalazł .

PS: połączenie GTI i Monacora pachnie mezaliansem i to dużym .

PS: błędy ortograficzne poprawiłeś ale co z "polskimi literami"????? >popraw posta .
Jeśli masz kłopoty z pisownią ,to pisz w Firefoxie ...........oj czerwono by było (chcem !!! )

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » ndz lut 17, 2008 20:06

Witam.
Słuchałem GTI i tak jak powalla napisał nie podobało mi się.. Było głośno, mocno i dynamicznie, ale do high-endu daleko.
powalla pisze:połączenie GTI i Monacora pachnie mezaliansem i to dużym
popieram.

kafargdansk
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kafargdansk » pn lut 18, 2008 17:19

drzwi mam zrobione a co do muzyki to techno i to co na vivie leci :) a co to jest ten DF ?
jaki wzmacniacz byscie mi wtedy polecili moze byc uzywka do 700 zl ?

Piwo

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » pn lut 18, 2008 20:54

kafargdansk widzę, że audio dla Ciebie to coś z wykopem, bo sub raczej nie jest cichy :grin:
Ja dla odmiany od poprzedników poradziłbym zostawić na przód GTI, bo przy słuchanej przez Ciebie muzyce i mocnym subie taki napier***aka się po prostu sprawdzi wg. mnie.
Żeby dodatkowo dołożyć kopa temu zestawowi zasiliłbym go U.S. Amps XT 800.2
699zł nówka po promocji, a właśnie w niskim paśmie i kontrolowaniu go ten wzmacniacz jest najlepszy w tych pieniądzach wg. mnie.
Dla forumowiczów dodatkowa promocja, ale to już na PRIV.

Z monacorem daj sobie spokój, bo to nie ta klasa brzmieniowa, żeby parować go z GTI.

Pozdro :pub:

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pn lut 18, 2008 21:07

Ja wcale nie odwodzę od GTI ,tylko napisałem jakie ma plusy i minusy ..........odwodzę natomiast od Monacorów.

kafargdansk
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kafargdansk » pn lut 18, 2008 21:09

a co myslicie o focal 2 K seri power ?

Piwo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”