sygnał wejściowy
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
sygnał wejściowy
Pytanie może głupie. Interesuje mnie czy mogę sygnał wejściowy do wzmacniacza podać z dowolnego źródła, np poprzez przejściówke jack->rca z powiedzmy laptopa, albo mp3 playera. Musi koniecznie to być radio samochodowe? Czy parametry wyjścia rca radia są "specjalne", których nie spełnią w/w urządzenia?
-
- Forum Master
- Kontakt:
Witam.
Jeżeli wzmacniacz posiadał by odpowiedni zestaw filtrów do prawidłowego zestrojenia, to czemu nie. Może wystąpić problem z wysterowaniem poziomu, bo napięcie wyjścia sygnałowego z danego urządzenia może nie mieścić się w tolerancji wejścia wzmacniacza, co może powodować wcześniejsze pojawianie się zniekształceń na danym poziomie głośności.
Jeżeli wzmacniacz posiadał by odpowiedni zestaw filtrów do prawidłowego zestrojenia, to czemu nie. Może wystąpić problem z wysterowaniem poziomu, bo napięcie wyjścia sygnałowego z danego urządzenia może nie mieścić się w tolerancji wejścia wzmacniacza, co może powodować wcześniejsze pojawianie się zniekształceń na danym poziomie głośności.
zostane przy swoim radiu clariona, wzmacniacz jaki posiadam to sony xm-4045, więc nie ma żadnych ustawień oprócz odcięcia tonów wysokich i gain, podłączenie empetrójki potraktuje jako ciekawostke, jedynie w celu sprawdzenia wzmaka może w przyszłości spróbuje zbudować coś na innym wzmaku i jakimś dotykowym ekranie, narazie nie jest mi to aż tak bardzo potrzebne, żeby zepsuć po całości jakość dzwięku w raczej dobrych głośnikach. Na upartego mam jeszcze aux na radiu
-
- Forum Master
- Kontakt: