Czy pod takim wzmacniaczem cos zagra ?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Czy pod takim wzmacniaczem cos zagra ?
Witam , mam pytanie w sprawie kolegi , stal sie on posiadaczem jbl-a cs.40, wzmacniacz ma 160 w rms w mostku , czy zagra pod tym jakas skrzynia ? pociagnie np. 250 w rms ?
czy lepiej sobie darowac i zostawic ten wzmacniacz pod glosniki
czekam na jakiekolwiek opcje , co z tym zrobic, ale raczej opcja skrzyni bylaby lepszym rozwiazaniem.
czy lepiej sobie darowac i zostawic ten wzmacniacz pod glosniki
czekam na jakiekolwiek opcje , co z tym zrobic, ale raczej opcja skrzyni bylaby lepszym rozwiazaniem.
Ostatnio zmieniony ndz sty 20, 2008 19:11 przez patrol, łącznie zmieniany 1 raz.
ale ja zadaje tylko pytanie czy cos pod tym zagra , chodzi o napedzenie samej skrzyni , kasa tak ~400zl na nia a jak napisalem zostawic pod glosniki , to taka opcja , jezeli nie da rady z zadna skrzynia , to moze jakies glosniki dobre ?
Ostatnio zmieniony ndz sty 20, 2008 19:45 przez patrol, łącznie zmieniany 1 raz.
No ale jak dobierasz suba pod wzmacniacz sugerując się ceną ? Gratuluję rozeznania . No to podaj jakiś ,bo JBL ma chyba najmniejszy model 250w rms ,a kolega ma wzmacniacz 160w rms .malutki pisze:to z palety jbl powinno sie dac cos wybrac za te kase
PS: podaj linka do tego wzmacniacza ,bo albo namieszałeś w oznaczeniach albo to jakiś starszy model ..........nawet nie wiem ,czy to dwu ,czy czterokanałowy wzmacniacz
PS: wiesz za 400zł ,to nie znajdziesz suba na tyle uniwersalnego ,żeby był OK i w HH i w techno .......
Ostatnio zmieniony ndz sty 20, 2008 23:35 przez powalla, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.allegro.pl/item298549478_jbl ... tisow.html
4 kanalowy, podajcie mi prosze propozycje skrzyni do niego ...
4 kanalowy, podajcie mi prosze propozycje skrzyni do niego ...
- malutki
- Forum Master
- Kontakt:
uspokuj sie! nie oceniaj pochopnie kogos, bo nawet nie wiesz z kim masz do czynienia, albo co ja moge wiedziec. a bledy sie kazdemu moga zdazyc. nawet tobie Masterpowalla pisze:Gratuluję rozeznania
patrol, obejrz sobie cos takiego CS 1204B http://www.allegro.pl/item294931537_jbl ... onusy.html
powinno zagrac, jednak nie oczekuj nie wiadomo czego od tego sprzetu. ten wzmak ktoy podales ma takie parametery 2 Ohm 4 x 80 W, moc RMS, 4 Ohm 4 x 60 W wiec rewelacji nie bedzie.
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 10:13 przez malutki, łącznie zmieniany 1 raz.
Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra
malutki oceniłem jedynie twoją propozycję ,bo w miarę orientuję sie w sprzęcie JBLa i nie znalazłem żadnego głośnika ,który mógłby być "odpowiednio"napędzony tym wzmacniaczem ........tak myślałem ,że to ten wzmacniacz .........no ale kolegę zakładającego ten temat trzeba za język ciągnąć ,żeby przedstawił "swoje" klocki i preferencje brzmieniowe. Ta skrzynka co podałeś ma 250w rms i ciężko będzie zagrać techno pod tym wzmacniaczem ,tym bardziej ,że to 12" głośnik i potrzebuje wzmacniacza o dużym DF i mocy .......dalej nie piszę ,bo pewnie to już wiesz .
Ja jako moderator mam większy zakres "wiedzy" i czytając :
"z tego co ja wiem to z serii cs jest tylko 1 jednokanalowka cs300.1 a ma ona takie paramtery moc RMS, 2 Ohm 300 W, moc RMS, 4 Ohm 200 W " (dla czytających ten temat,te zacytowane słowa napisał "malutki" ,a potem zrobił edycję )
już widzą ,że może coś tam wiesz z CA .......ale kolega "patrol" nawet całej nazwy wzmacniacza nie podał ,wiec na jakiej podstawie chciałeś dobrać skrzynię ? Skąd wiedziałeś ,że chodzi o mono? Wróżka ,czy co? Znam fora CA ,gdzie tak napisany temat ,w jaki sposób zrobił to "patrol" (brak konkretów i podstawowych formacji)zostałby bez odzewu ,a może nawet wykasowany .........ja starałem się pomóc ......no ale najpierw trzeba poznać fakty ....sory klocki i trochę informacji o muzie itd. Myślę ,że wiesz o co mi bega
Patrol jest kilka głośników ,które GRAJĄ i to pod słabymi wzmacniaczami : IT08 ,DLSW310b lub nawet 312 i uDimension junior 1004 . Te głośniki potrafią zagrać muzykę ........JBL nie potrafi ,no może seria GTI ale o takiej kasie nie mówimy .
Dla twojej muzy ideałem byłby DLS310b ,który dostaniesz za 450zł ,tylko budę zrobisz .....jeśli muza w stylu HH przeważa to możesz pokusić się o 312B (12") ,bo ten głośnik ,jest łatwym obciążeniem dla słabego wzmacniacza . Napiszesz ,że za drogi ,budy nie umiesz zrobić itd. , no coś za coś ale kupując ten glośnik masz pewność ,że przy dalszej zabawie w CA ten sub będzie już na wysokim poziomie i nie będziesz się musiał martwić o "dół pasma" ,bo DLSik ,zagra świetnie i to nawet w systemach za kilka tysięcy zł .Nie warto się pakować w "tanie markietowe sprzęty" ,bo i tak nie zagrają ,a wymiany klocków zawsze kosztują kupę kasy . Ty zaczynasz zabawę ,więc ucz sie na cudzych błędach (moich też) i kupuj od razu klocki ze średniej półki ,które nie dość ,że grają ,to są jeszcze solidnie zbudowane ,a i same materiały są na najwyższym poziomie (biorąc pod uwagę cenę oczywiście) .
Coś pisałeś o głośnikach z przodu ,też chcesz kupić ,bo potem tylko piszesz o skrzyni .
Ja jako moderator mam większy zakres "wiedzy" i czytając :
"z tego co ja wiem to z serii cs jest tylko 1 jednokanalowka cs300.1 a ma ona takie paramtery moc RMS, 2 Ohm 300 W, moc RMS, 4 Ohm 200 W " (dla czytających ten temat,te zacytowane słowa napisał "malutki" ,a potem zrobił edycję )
już widzą ,że może coś tam wiesz z CA .......ale kolega "patrol" nawet całej nazwy wzmacniacza nie podał ,wiec na jakiej podstawie chciałeś dobrać skrzynię ? Skąd wiedziałeś ,że chodzi o mono? Wróżka ,czy co? Znam fora CA ,gdzie tak napisany temat ,w jaki sposób zrobił to "patrol" (brak konkretów i podstawowych formacji)zostałby bez odzewu ,a może nawet wykasowany .........ja starałem się pomóc ......no ale najpierw trzeba poznać fakty ....sory klocki i trochę informacji o muzie itd. Myślę ,że wiesz o co mi bega
Patrol jest kilka głośników ,które GRAJĄ i to pod słabymi wzmacniaczami : IT08 ,DLSW310b lub nawet 312 i uDimension junior 1004 . Te głośniki potrafią zagrać muzykę ........JBL nie potrafi ,no może seria GTI ale o takiej kasie nie mówimy .
Dla twojej muzy ideałem byłby DLS310b ,który dostaniesz za 450zł ,tylko budę zrobisz .....jeśli muza w stylu HH przeważa to możesz pokusić się o 312B (12") ,bo ten głośnik ,jest łatwym obciążeniem dla słabego wzmacniacza . Napiszesz ,że za drogi ,budy nie umiesz zrobić itd. , no coś za coś ale kupując ten glośnik masz pewność ,że przy dalszej zabawie w CA ten sub będzie już na wysokim poziomie i nie będziesz się musiał martwić o "dół pasma" ,bo DLSik ,zagra świetnie i to nawet w systemach za kilka tysięcy zł .Nie warto się pakować w "tanie markietowe sprzęty" ,bo i tak nie zagrają ,a wymiany klocków zawsze kosztują kupę kasy . Ty zaczynasz zabawę ,więc ucz sie na cudzych błędach (moich też) i kupuj od razu klocki ze średniej półki ,które nie dość ,że grają ,to są jeszcze solidnie zbudowane ,a i same materiały są na najwyższym poziomie (biorąc pod uwagę cenę oczywiście) .
Coś pisałeś o głośnikach z przodu ,też chcesz kupić ,bo potem tylko piszesz o skrzyni .
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 11:17 przez powalla, łącznie zmieniany 1 raz.
o glosnikach nie ma mowy narazie , chcialem sie tylko dowiedziec czy jakas skrzynia zagra pod tym "wzmacniaczem" , Twoja opdowiedz jest wystarczajaca.
Rozwaze z kolega co do tego wzmacniacza dobrac, dziekie za pomoc
Rozwaze z kolega co do tego wzmacniacza dobrac, dziekie za pomoc
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 11:27 przez patrol, łącznie zmieniany 1 raz.