Witam serdecznie!
Po wielu wyrzeczeniach zakupiłem radyjko jak w temacie. Chcę je sobie zamontować, ale mam problem z kostką ISO. Pomijając fakt, że instrukcja montażu radia nie jest po polsku (wg. oficjalnego dystrybutora to jest ok.) jest jakaś enigmatyczna. poprzednio miałem Pioneerka, wpiąłem kostkę, podpiąłem remote do wzmaka i było ok. Może i tym razem tak jest, ale nie kapuję opisów z instrukcji i dlatego proszę o pomoc.
Moja kostka wygląda tak
Instrukcja kostki podaje takie dane
No i w związku z tym mam kilka pytań:
1. Gdzie podłączyć załączanie wzmacniacza - czy biało - niebieski kabelek?
2. Gdzie mam podłączyć zasilanie separatora antenowego? (razem z załączaniem wzmacniacza)
3. Czy wystarczy podpiąć kostkę pod radio, wpiąć się do ISO w samochodzie i będzie ok, czy trzeba coś jeszcze kombinować z połączeniami w kostce? To ostatnie pytanie nasunęło mi się dlatego, że w instrukcji znalazłem coś bardzo dziwnego, a co wygląda tak:
Ale mnie to chyba nie dotyczy, bo mój samochodzik jest z 1995 roku, ale czy takie coś mnie dotyczy?
Muszę coś kombinować z tymi kabelkami, żeby było dobrze, czy podłączyć tylko remote i będzie ok?
Bardzo proszę o podpowiedzi
Clarion DXZ778RUSB - kabelkologia kostki ISO - Pomocy!!!
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Clarion DXZ778RUSB - kabelkologia kostki ISO - Pomocy!!!
Ostatnio zmieniony pt gru 28, 2007 11:38 przez zmick, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety u mnie nie jest to takie proste. Najpierw trzeba było odpowiednio przygotować domowników, a potem ... zająć się resztąpowalla pisze:4- jeszcze go nie podłączyłeś ,Ty to masz cierpliwość ,ja już na parkingu po zakupie bym go podłączył
Pozdrawiam i dzięki za wszystko
[ Dodano: 28 Gru 2007 21:55 ]
No niestety nie było tak łatwo. Bez przełożenia w kostce kabelków czerwonego do żółtego i drugi raz czerwonego do żółtego radyjko nawet "nie obudziło się" - piszę bo może komuś się przyda.
Po przekładce radyjko .... zagrało
Zostało tylko pochować (upchnąć gdzieś kable - a jest tego trochę) i zatrzasnąć radyjko na miwjscu