Jakie glosniki pod Alpine 9881RB do mkIII w drzwi?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

blast3r

Jakie glosniki pod Alpine 9881RB do mkIII w drzwi?

Post autor: blast3r » sob gru 15, 2007 16:48

Witam
Tak jak w temacie
mam 5 drzwiowego gofra,w tym tyg bede gluszyl drzwi ile sie da,zakupilem juz kieszenie drzwiowe 4 sztuki i tam chce cos wpakowac
zastanawiam sie nad Alpine SXE 1750 4 glosniki i 4 tweetery ale niewiem czy to dobry wybor...
przede wszystkim to ma byc do mnie no i cena jakas rozsadna
a na wiosne pomysli sie dalej nad wooferem tzn mam w bani JBLa GTO 1204 BP-D 600/1800W

Awatar użytkownika
zmick
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: zmick » sob gru 15, 2007 23:26

Poczytaj FAQ. Tam jest wyraźnie, ba nawet bardzo wyraźnie napisane, że głośniki z tyłu (czytaj 2 kieszenie) się nie montuje bo to nie ma sensu. Czyli nie ważne czy masz 3, czy 5 drzwiowego golfika, najpierw zainwestuj w przodzik, a potem ewentualnie w "tyłek", ale nie w postaci kolejnych głośniczków, lecz coś takiego co "znawcy tematu" (sorki za wyniosły ton) nazywają subwooferem lub skrzynią ewentualnie skrzynką (nie mylić z tubą).

Pozdr

Awatar użytkownika
sHpAaKu
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: sHpAaKu » pn gru 17, 2007 14:12

Dokładnie tak jak kolega napisał. Zbuduj porządną scene z przodu auta - na zwrotnicach, porządne przewody, wygłuszenie, dystanse itd. Potem sobie dołożysz wzmacniacz i suba. :okej: Powodzenia

Obrazek 171KM / 380Nm

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”