Mobil Audio ........zna ktoś?? lub ma?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Mobil Audio ........zna ktoś?? lub ma?
Witam
Jutro odbieram Mobil Audio (dwudrożne 16,5 cm,tweetery i zwrotnice) jest to model na specjalne zamówienie składający się z najwyższego i niższego modelu , chciałem się dowiedzieć od osób które mają ten bardzo rzadki sprzęt jak gra to im w autach?? może jakieś ciekawe rzeczy wiedzą na jego temat, modeli itd (firma już nie istnieje) , proszę o odpowiedź osoby które słuchały już wielu sprzetów
Pozdrawiam!
Jutro odbieram Mobil Audio (dwudrożne 16,5 cm,tweetery i zwrotnice) jest to model na specjalne zamówienie składający się z najwyższego i niższego modelu , chciałem się dowiedzieć od osób które mają ten bardzo rzadki sprzęt jak gra to im w autach?? może jakieś ciekawe rzeczy wiedzą na jego temat, modeli itd (firma już nie istnieje) , proszę o odpowiedź osoby które słuchały już wielu sprzetów
Pozdrawiam!
-
- Gadatliwa bestia
Jak ktoś dorabiał dedykowane zwrotnice do tego zestawu (z pomiarami) to może znaczyć że ten zestaw cuś sobą prezentuje. Dziwne jest że ktoś łączył Top klocka z najniższym komponentem,a to raczej świadczy o "kaszanie" i braku profesjonalizmu Nigdy nie łaczy się topowych klocków z szajsem , a nawet najwybitniejsze firmy wprowadzając na rynek swe "niskie" serie robią sobie antyreklame już w oczach ludzi średniozorientowanych nie mówiąc o malomanach , dlatego podejrzewam że to grać nie będzie za dobrze.
Ostatnio zmieniony pn gru 03, 2007 20:29 przez Cookiemonster, łącznie zmieniany 1 raz.
Kłamca z dwumetrowymnosem !
Ze znalezieniem ludzi ,którzy tych klocków słuchali będzie kłopot ,bo firma miała wysokie ceny i dziwny sposób dystrybucji ,mianowicie nie miała normalnej sprzedaży ,tylko poprzez zakłady CA .........chociaż może to i dobrze ,bo przynajmniej oprawa była na dobrym poziomie.
PS: z tego co się orientuję ,to kosze głośników były .........Alpharda
Jest to hybryda najwyższego modelu z niższym (a nie najniższym) zestaw ponad tysiaka kosztował więc nie przesadzaj , a mój kumpel zdobył na nich pare pucharków w głównych zawodach więc oni chyba lepiej wiedza :green_fuck:Cookiemonster pisze:Jak ktoś dorabiał dedykowane zwrotnice do tego zestawu (z pomiarami) to może znaczyć że ten zestaw cuś sobą prezentuje. Dziwne jest że ktoś łączył Top klocka z najniższym komponentem,a to raczej świadczy o "kaszanie" i braku profesjonalizmu Nigdy nie łaczy się topowych klocków z szajsem , a nawet najwybitniejsze firmy wprowadzając na rynek swe "niskie" serie robią sobie antyreklame już w oczach ludzi średniozorientowanych nie mówiąc o malomanach , dlatego podejrzewam że to grać nie będzie za dobrze.
No właśnie, widzę że coś nie coś wiesz o nich, słyszałeś osobiście je ?? nie jestem maniakiem CA ale dobry dźwięk zawsze usłysze i mi się podobały, nawet bardzo, do tego cena jest atrakcyjna 40 % normalnej, tak na szczęście tylko klosze , miałem kupić typowo pod radio DLS Basic 6 ale jednak te zakupie, wydaje mi się że czystość i jakoś dzwięku będzie lepsza przy tej samej cenie , jak Ci się wydaje ??powalla pisze:Ze znalezieniem ludzi ,którzy tych klocków słuchali będzie kłopot ,bo firma miała wysokie ceny i dziwny sposób dystrybucji ,mianowicie nie miała normalnej sprzedaży ,tylko poprzez zakłady CA .........chociaż może to i dobrze ,bo przynajmniej oprawa była na dobrym poziomie.
Była zmodzona ibiza 2e, był swap na ABF, było modzenie ABFa,doszły Schricki 2x268, wywalone na rzecz 276/276, teraz czas na:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
-
- Gadatliwa bestia
No doktorku trza było tak odrazu
Ja za wzmak dałem 25% ceny katalogowej i wciąż nie wierze ża jest sprawny.
Ja za wzmak dałem 25% ceny katalogowej i wciąż nie wierze ża jest sprawny.
Ostatnio zmieniony pn gru 03, 2007 21:49 przez Cookiemonster, łącznie zmieniany 1 raz.
Kłamca z dwumetrowymnosem !
Nie słyszałem Mobili ale słyszałem te DLSy i wolałbym już te Mobile nawet w ciemno kupić ,niż męczarnie (tweeter) pod "basic DLS"LCQ pisze:No właśnie, widzę że coś nie coś wiesz o nich, słyszałeś osobiście je ??
PS: pod radiem żadne nie zagrają fajnie ..........ale pewnie połkniesz bakcyla i za niedługo będziemy Ci doradzać "tani wzmacniacz z jajem " .Niemęcz tych głosników pod samym radiem ,dodaj im skrzydeł .......ale nie redbulem ,tylko wzmacniaczem
PS2 : pamiętam wyprzedaż subów Mobil na allegro ,poszły szybko ,bo cena była ok 500zł ....a normalnie ok 2kzł .........a ceny mieli zajefajne w Mobil audio .