Naprawa głośników

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
nerlst
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Naprawa głośników

Post autor: nerlst » pn lis 26, 2007 19:07

Witam

Mam głośniki (podobno) oryginalnie montowane w Golfach/Jettach tylko są w nie za dobrym stanie tzn. na fotce zaznaczyłem czerwonymi strzałkami przewody które są urwane, a niebieską strzałka membranę która jest odklejona. Czy można te przewody normalnie przylutować, a membranę przykleić jakimś klejem, czy raczej głośniki do kosza? Ogólnie nie mają żadnych pęknięć czy dziur w membranach jedyne usterki to te zaznaczone na fotce.

Obrazek

pzdr

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » pn lis 26, 2007 20:04

Witam.
Możesz próbować je naprawiać (kleić i lutować) tylko że moim zdaniem nie warto. Takie głośniki można kupić za ok 50pln/kpl a i tak są diabła warte.

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pn lis 26, 2007 20:45

Niby małe lutowanie ale .........te "plecione lica" są w ciągłym ruchu i urywają się po lutowaniu ,bo "piją" cynę i sztywnieją . Podjedź na szrot i za pół litra wytargasz z jakiegoś autka .

Awatar użytkownika
sito
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: sito » pn lis 26, 2007 21:10

głośniki nie warte są zabawy... tak jak koledzy mówią można gdzieś je tanio wychaczyć...
ale próbować mozesz je zrobić... tylko ze szału to z tym nie bedzie.

Obrazek sitoboss to moje pierwsze imie xD

Awatar użytkownika
nerlst
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: nerlst » pn lis 26, 2007 21:43

Panowie one nie mają być do jakiegoś wypasionego zestawu car-autio ;) w aucie nie miałem w ogóle radia i słuchałem jedynie odgłosów dmuchawy... Znalazłem stare radio Roadstar RC-614 GL (chociaż nie będzie się odróżniało od reszty deski rozdzielczej), te głośniki i antenę więc chociaż coś tam będzie brzdąkać podczas jazdy. Głośniki zlutowałem, skleiłem i podłączyłem do kompa na razie... działają :)

pzdr

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”