SUBWOOFERY

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

speed_mg
Nowicjusz
Nowicjusz

SUBWOOFERY

Post autor: speed_mg » pt lis 16, 2007 16:44

Witam chciałem się zapytać co myślicie o głośniku SONY XS-L154P5B SUBWOOFER 1500wt
Jak on wypada w porównaniu z głośnikami PowerBass np. S-12 , Mb Quart np. PWH304 albo jakimiś innymi z firm Cerwin-Vega, JL Audio, Hollywood, DLS, HERTZ Może ktoś podpowiedzieć której firmy głośniki zakupić. Wstępnie rozważam Sony, PB Z góry dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pt lis 16, 2007 19:56

porownujesz sony do dls'a cerwina i pb hmmm.

speed_mg
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: speed_mg » pt lis 16, 2007 20:43

Szczególnie chodzi mi o porównanie Sony z PB i Hertz Który lepszy? Wiem że reszta firm to już inne ceny. Dodam że jestem laikiem w tej dziedzinie, dopiero zaczynam czytać pinie na forum itp. Więc sorki za ma niewiedze...

Awatar użytkownika
zmick
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: zmick » pt lis 16, 2007 21:12

Zostaw Sonego. Zastanów się nad PB i Hertz, ale zależy jaki? Podaj konkretne modele to forumowicze Ci doradzą. Każda firma ma (miała) lepsze i gorsze głośniki. Głośniki mają różne parametry i moce. Trzeba by jak już było setki razy zacząć od tego czym (jakim wzmacniaczem) chcesz go napędzić .... i chyba najważniejsze (przynajmniej w większości przypadków) ile kasiury chcesz na głośniczek / skrzyneczkę przeznaczyć.

Generalnie i hertze i pb są ok. Tylko Hertze są bardziej "prądo żerne" i potrzebny będzie mocniejszy wzmak.

Pozdro

speed_mg
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: speed_mg » pt lis 16, 2007 22:07

Dokładnie to sie zastanawiam nad zestawem PB na przód coś po środku np PowerBass ES-6C przód max 400 zł Subwoofer np. PowerBass M-12 sub ok 500 zł A co do wzmacniacza to nie mam pojęcia chce jakiś 4 kanałowy aby to wszystko podpiąć. Zastanawiam się co warta PB ASA-400.4 Dodam tylko że głośniki i wzmacniacz będę chciał sprowadzić z Usa Może ktoś poleci jakiś fajny zestaw PB w takim środkowym pułapie cenowym albo jakieś inne amerykańskie dobre głośniki w przystępnej cenie. Dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pt lis 16, 2007 22:21

speed_mg, ile chcesz przeznaczyc na wzmacniacz?ja mam oriona 600d na sprzedaz(dwukanalowka) oraz monobloka pioneer gm7200m.oczywiscie wszystko nowe z usa.sprawdz ceny w necie,ja mam za duuuuzo nizsze pieniadze.sprawdzalem je i jestem z nich zadowolony.
Ostatnio zmieniony pt lis 16, 2007 22:22 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.

speed_mg
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: speed_mg » pt lis 16, 2007 23:08

Szukam wzmacniacza 4 kanałowego Cena...? Trudno powiedzieć bo jeżeli mam coś lepszego kupować to jedynie w usa Jeżeli kupowałbym w Polsce to jakieś najtańsze firmówki

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pt lis 16, 2007 23:39

No ale skąd my mamy wiedzieć ile kosztują "klocki" w USA .............można by poszukać ale kto ma na to czas .Podaj jakieś linki ,a mu się ustosunkujemy do nich ,tak będzie prościej.

Awatar użytkownika
harrygo1
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: harrygo1 » sob lis 17, 2007 13:18

Szukam wzmacniacza 4 kanałowego Cena...? Trudno powiedzieć bo jeżeli mam coś lepszego kupować to jedynie w usa Jeżeli kupowałbym w Polsce to jakieś najtańsze firmówki
Tylko z USA pamietaj że do kosztów zakupu,spedycji dochodzi jeszcze cło więc czasem możesz nawet przepłaćić

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » sob lis 17, 2007 14:59

pomijajac fakt ze placisz clo czasami niemale(wiem bo placilem) to 2 miechy prawie czekasz

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » sob lis 17, 2007 16:14

Cło to jest kropelka w morzu. Do cłą najczęściej dodawany jest podatek Vat 22% i to robi cały koszt. Nie wiem czy opłaca się kupować w USA żeby zaoszczędzić 50zł na subie i drugie 50zł na wzmacnaczu. A zdażało się i tak, że ludzie przepłacali.

Chociaż ja suba kupiłem właśnie z USA i żadnego cła nie było, ale głośnik był używany.

speed_mg
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: speed_mg » sob lis 17, 2007 19:26

Witam Po prostu chciałem aby ktoś doradził jaki zestaw PB skompletować Podałem przykładowe głośniki jakie mnie sie interesują Subwoofer np. PowerBass np. S-12 przód PowerBass ES-6C i jakiś wzmacniacz do tego Mogę wiedzieć jak wysyłaliście sprzęt ze stanów? Ja mam zamiar wysłać morską bez pudełek i z innymi pierdołami np podkoszulki itp Sprzęt wyślę w kilku paczkach Poczekam 4 tyg i dojdzie Może się mi uda i nie będę cła płacił. Ceny są bardzo atrakcyjne jak na razie sprawdzam w internecie więc biorę pod uwagę że w sklepie kosztują więcej ale uważam że nawet jakby 2 razy tyle kosztowały to i tak się opłaca
Podam tylko kilka przykładów
http://cgi.ebay.com/POWERBASS-S6C-6-5-2 ... dZViewItem
http://cgi.ebay.com/NEW-PowerBass-S-12D ... dZViewItem

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » sob lis 17, 2007 21:37

speed_mg, mozesz sprzet nawet w gacie owinac i tak bedziesz musial zrobic jego wycene.wezma wzmacniacz do reki i nawet jesli niebedzie zadnego pudelka bedziesz musial podac jego wartosc,oczywiscie dasz minimalna jego cene.jesli tego niezrobisz oni wezma swojego zeczoznawce go wycenia.ja musialem np wyslac im wydruk z aukcji internetowe takiego samego wzmacniacza.oczywiscie polak potrafi i to mozna jakos zaszachmycic aby wyjsc na swoje.widzisz Kubus20, nieplacil a ja tak.a wzmacniacze tez byly 'niby' urzywane.

speed_mg
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: speed_mg » ndz lis 18, 2007 19:39

Może ktoś wtajemniczony w tą sprawę napisać jak najlepiej wysłać paczkę z takim sprzętem ? Wystarczy opisać co znajduje się w paczce i wartość przedmiotów czy trzeba jeszcze jakieś papiery przy tej wysyłce wypełniać? Może ktoś napisać jak duże jest cło? Wiem że kuzyn opłacał 80 zł cła od głośników Mb Quart . PWH304 wartość na paczce była 200$ Tylko że to było jakieś 2 lata temu... Więc nie wiem jak dokładnie jest teraz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”