jak sobie z tym poradzić
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- patryk2340
- Carpe Diem
- Kontakt:
jak sobie z tym poradzić
Witam. W moim golfiku mam zainstalowane radio panasonic cq1323, głośniki hertz dsk 165 (w dystansach, drzwi wygłuszone), wzmacniacz Magnat 360 classic oraz głośnik PowerBass M12 w skrzyni. Problem polega na tym, że aby było słychać, że subwoofer "gra" musze ustawić większy poziom basu na radyjku. Jednak wtedy głośniki już nie dają rady i zaczynają charczeć przy głośniejszej muzyce. Wiem, że głośniki są lipne (a wzmak jeszcze bardziej) ale chciałbym wycisnąć z tego zestawu jak najwięcej. Czy da się może zainstalować jakieś zwrotnice, które odcinałyby te najniższe tony na głośnikach? W lepszych wzmacniaczach pewnie są wbudowane takie cuda, no ale niestety fundusze są mocno ograniczone... W zestawie z głośnikami były jakieś zwrotnice ale one pewnie odcinają tylko wysokie tony. A może w jakiś inny sposób można sobie z tym poradzić? Z góry dzięki
- patryk2340
- Carpe Diem
- Kontakt:
Nie rozumię ,braku HPF nie można "przeskoczyć" i trzeba sie z tym pogodzić . Coś mi się wydaje ,że masz dalej źle to poustawiane . Daj Level na wzmacnaczu na min (oba Level) i radio na 3/4 skali głośności(loudnes,bas,treble na radiu powyłączane) ,a następnie pokręć Level (dla głosników przednich) do momentu ,aż pojawią się zniekształcenia dźwięku i wtedy minimalnie cofnij Level . Potem pokrętłem Level dla suba ustawiasz satysfakcjonujacy dla siebie poziom basu >gotowe .
- patryk2340
- Carpe Diem
- Kontakt: