Pomoc w wyborze, porady ...
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Pomoc w wyborze, porady ...
Witam
Chciałbym się poradzić i wysłuchać rad dotyczących wzmacniacza w cenie do 700zł.
Szukam wzmacniacza 4-kanałowego i chciałbym żeby był w miare dobrej jakości bo troszkę sobie pogra. A suba w późniejszym czasie i tak będę chciał podłączyć pod monobloka.
Słucham muzyki house, trance, r&b i czasem coś innego w eter wpadnie.
Moje komponenty audio:
radio: Alpine 9853
głośniki przód: JVC 3-drożne (nie pamiętam modelu) + tweetery seryjne (w niedługim czasie będzie zmiana na zestaw odseparowany w cenie do 1000zł)
głośnik tył: Infinity Reference 1250W w obudowie zamkniętej (300W rms)
I tak rozglądając się po sieci kilka wzmacniaczy wpadło mi w oko:
- Magnat rx44 (nowy)
- Groun Zero (nowy)
- Xetec (modelu nie znam, ale na używkę powinno styknąć)
- μ-Dimension μ-Glow 4075 (używany)
- μ-Dimension μ-Jr. 4-300 (używany)
Co sądzicie o tych propozycjach ? A może coś z innej półki ?
PS.
Jaki wzmacniacz nowy byście polecili w tej klasie cenowej a jaki używany ??
Dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi i propozycje drodzy forumowicze
Chciałbym się poradzić i wysłuchać rad dotyczących wzmacniacza w cenie do 700zł.
Szukam wzmacniacza 4-kanałowego i chciałbym żeby był w miare dobrej jakości bo troszkę sobie pogra. A suba w późniejszym czasie i tak będę chciał podłączyć pod monobloka.
Słucham muzyki house, trance, r&b i czasem coś innego w eter wpadnie.
Moje komponenty audio:
radio: Alpine 9853
głośniki przód: JVC 3-drożne (nie pamiętam modelu) + tweetery seryjne (w niedługim czasie będzie zmiana na zestaw odseparowany w cenie do 1000zł)
głośnik tył: Infinity Reference 1250W w obudowie zamkniętej (300W rms)
I tak rozglądając się po sieci kilka wzmacniaczy wpadło mi w oko:
- Magnat rx44 (nowy)
- Groun Zero (nowy)
- μ-Dimension μ-Glow 4075 (używany)
- μ-Dimension μ-Jr. 4-300 (używany)
Co sądzicie o tych propozycjach ? A może coś z innej półki ?
PS.
Jaki wzmacniacz nowy byście polecili w tej klasie cenowej a jaki używany ??
Dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi i propozycje drodzy forumowicze
Ostatnio zmieniony sob lis 10, 2007 21:48 przez fr0sch, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
fr0sch, nie jest to takie proste jak sie wydaje.
Z podanych wzmacniaczy Junior zabija wszystkie inne jakością, aleeee.....
wazne jest rowniez to jaki przod planujesz w przyszlosci. Bo jesli bedzie to dosc mocny przod w stylu DLS R6A, Helix HXS, albo Dego PO-650 to juniorek ma już troszkę mało mocy.
Jeżeli celujesz w tego rodzaju przód, to moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby poszukanie dwukanalowego wzmacniacza, bo suba i tak kiedys zapniesz pod monoblock....
Z nowych dwukanalowek masz do wyboru na przykład:
GLOW 2075
U.S.Amps XT800.2
Z używek już większy wybór.
Z podanych wzmacniaczy Junior zabija wszystkie inne jakością, aleeee.....
wazne jest rowniez to jaki przod planujesz w przyszlosci. Bo jesli bedzie to dosc mocny przod w stylu DLS R6A, Helix HXS, albo Dego PO-650 to juniorek ma już troszkę mało mocy.
Jeżeli celujesz w tego rodzaju przód, to moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby poszukanie dwukanalowego wzmacniacza, bo suba i tak kiedys zapniesz pod monoblock....
Z nowych dwukanalowek masz do wyboru na przykład:
GLOW 2075
U.S.Amps XT800.2
Z używek już większy wybór.
Nigdy wcześniej nie słuchałem audio napędzanych tymi wzmakami. A nie chcę strzelać po cenie, bo droższe nie znaczy lepsze. Może zaproponujesz cuś ?harrygo1 pisze:fr0sch napisał/a:
- Groun Zero (nowy)
Firmy dobre ale konkretnie jakie modele ?
No wiesz już sporo czasu się nad tym zastanawiam, ale sądzę, że coś z firm, które wymieniłeś. Choć jeszcze w grę wchodzi Focal, MB-Quart, Morel ... w ogóle konkretnie na firme zdecydowany nie jestem, ale moc rms przedniego zestawu będzie od 50W do 80W. Więc chyba to jest dość mocnawy zestaw.Kubus20 pisze:wazne jest rowniez to jaki przod planujesz w przyszlosci
Słuchaj myśl jak najbardziej słuszna, ale na czym obecnie pociągnę suba jeśli będę miał tylko dwa kanały (zajęte przez przód). No chyba, że na ten czas kupię chinch "Y" i sobie rozdzielę. Ale sądzę, że 4-kanały to lepszy wybór....Kubus20 pisze:moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby poszukanie dwukanalowego wzmacniacza, bo suba i tak kiedys zapniesz pod monoblock....
powalla pisze:............a kasa ta sama .
- harrygo1
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Najlepiej przód junior tył glow
albo
http://essa.com.pl/oferta/index.php?id= ... 7&pid=1445
albo
http://www.allegro.pl/item264384198_xet ... anych.html
Lepiej rozważ możliwość dwóch wzmacniaczy tym bardziej że chcesz coś z wyższej pólki zastosować na przód.
albo
http://essa.com.pl/oferta/index.php?id= ... 7&pid=1445
albo
http://www.allegro.pl/item264384198_xet ... anych.html
Lepiej rozważ możliwość dwóch wzmacniaczy tym bardziej że chcesz coś z wyższej pólki zastosować na przód.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Jezeli jest na allegro Xetec z serii Gravity mieszczący się w budżecie to mocno bym się nad nim zastanowił. Wzmak w sumie o klasę wyższy od podanych wcześniej, a zasilisz nim suba również bardzo dobrze.
Nie wiem jak wypada dźwiękowo dokładnie, ale podobo charakteryzuje się dynamicznym graniem z wykopem.
Nie wiem jak wypada dźwiękowo dokładnie, ale podobo charakteryzuje się dynamicznym graniem z wykopem.
Gravity ,to teoretycznie wyższa liga .......ale połączenie Alpine i Xeteca nie jest odpowiednie,bo o ile na dole będzie bardzo OK (potęga i szybkość) ,to na górze będzie znowu za ostro i szorstko . Co do mocy o ile 4g600 jest bardzo mocny na mostku (380w ) ,to 4G300 już ze swoimi 200w rms szału nie zrobi .......tylko ,że za 4g600 to z 1kzł trzeba dać . Serią XIRCUIT ,a tym bardziej Vector raczej głowy bym sobie nie zaprzątał, bo brzmieniowo odstaje od Juniora (moc to nie wszystko).