Witam. Od czasu zakupu mojego golfika mam pusta dziure po radiu. Chcialem cos w koncu w niej zamontowac. W tego cio widze mam zabudowane glosniki w podszybiu oraz zaslepki na glosniki w przednich i tylnych drzwiach.
Chcialbym podpiac wszystkie 4 glosniki. W przednich drzwiach po zdjeciu zaslepki widzialem
jakis kabel musze sprawdzic czy jest podpiety do kostki ISO w "dziurze".
Gorzej z tylem bo pod zaslepkami nie ma nic tylko pianka. Sam wtyk glosnikowy tylko 2 zestawy pinow (front). Jak mozna latwo i bezbolesnie wprowadzic kable do tylnych drzwi?
Jak dobrac glosniki i zaslepki by w miare szybko zamontowac glosniki w fabryczne otwory i dopasowac zewnetrzne oslonki?
Pozdrawiam.
Rozporowadzenie kabli w MK3
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Fabryczne otwory masz chyba tak jak z przodu czyli na glosnik 165mm nio to nie ma tu filozofi w sumie to kazdy glosnik powinien spadować tylko nim pokręc troche a jak nie bedzie chcial ladnie wejsc to wylam ten plastikowy bolec to sie nanim wiesz seryjnny glosnik a kabel tak jak w przodzie tą gumą do karoserii i potem progiem albo w podlodze pod "dywanem"
Hmm tak czy inaczej musze te plastiki trzymajace dywan od strony progow pozdejmowac.
Nie chcialem tego robic bo juz raz wyciagalem i niestety sobie powylamywalem zaczepy.
Jesli masz jakies sugestie jak zrobic to bez wiekszej szkody dla tych listew to daj znac.
Przy okazji grzebiac w oloicy otworu na radio bym sobie wyjal zegary i oprawil polaczenie przy zegarku bo cos nielaczy i czasme segm znikaja co mnie irytuje .
Radyjko sobie juz kupilem i nawet pasuje wszystko ok. Bylem na gieldzie i powiedzieli mi ze maja takie oslony do golfa to tego modelu co ja mam w cenie ok 16-18zl/kpl (przod).
Pozdrawiam.
Nie chcialem tego robic bo juz raz wyciagalem i niestety sobie powylamywalem zaczepy.
Jesli masz jakies sugestie jak zrobic to bez wiekszej szkody dla tych listew to daj znac.
Przy okazji grzebiac w oloicy otworu na radio bym sobie wyjal zegary i oprawil polaczenie przy zegarku bo cos nielaczy i czasme segm znikaja co mnie irytuje .
Radyjko sobie juz kupilem i nawet pasuje wszystko ok. Bylem na gieldzie i powiedzieli mi ze maja takie oslony do golfa to tego modelu co ja mam w cenie ok 16-18zl/kpl (przod).
Pozdrawiam.
Robert