Instalacja głośników-drzwi przód mk3-gdzie podpiąć oryg. kab

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Hans_gd4
Mały gagatek
Mały gagatek

Instalacja głośników-drzwi przód mk3-gdzie podpiąć oryg. kab

Post autor: Hans_gd4 » czw paź 18, 2007 17:48

Szukałem na forum ale konkretnego info nie znalazłem :( Auto fabrycznie wyposażone w GammaIV+głośniki na podszybiu; W drzwiach przednich oryginalna instalacja jednak po podpięciu głośników brak reakcji-jak to było w oryginalnej instalacji w mk3-gdzie te kable są rozpięte, gdzie szukać? [Głośniki w podszybiu mają tylko jeden wtyk więc sygnał idzie do nich albo z przetwornicy albo bezp. z radia]. Wersja auta GL '96 jeżeli ma to jakiekolwiek znaczenie :D

Jeżeli trzeba wyjmować radio to co jak dokładnie wyjmuje się to radio?-Oglądałem pobierznie zamocowanie i na pierwszy rzut oka wychodzi mi na to, że musze rozkręcać sporo plastyków :(

Swoją drogą W MKII nie było takiego problemu bo głośniki w drzwiach były od razu fabrycznie zespolone z tymi na podszybiu nie nie trzeba było nic "grzebać" extra :(

DżedajA2 86
A6 Afn by Tune-up.pl

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » pt paź 19, 2007 10:14

Witam.
Instalacja od przednich głośników w drzwiach powinna iść na podszybie i tam łączyć się przy głośniku. Poszukaj dobrze, bo powinny być przewody zakończone wtyczką.
Ewentualnie szukaj przewodów od złącza drzwiowego (od strony wnętrza) zlokalizujesz je po kolorach. wszystkie kable dochodzące do złącza drzwiowego zakończone są wtyczkami, te od głośników to wtyczka tylko z 2 kabelkami, umiejscowiona jest mniej więcej po środku złącza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”