Witam,
Temat niby stary i znany. Przejrzałem forum i chyba wszystkie posty ale odpowiedzi nie znalazłem (a przynajmniej dawane wskazówki nie działają). Czytałem też na forum elektroda.pl i nic.
Mam VW Vento z 94 r., a w nim radio Gamma o nr. seryjnym zaczynającym się od VWZ6Z3P....
Radio jest oryginalne, mam do niego kod, ale nie wiem jak go wprowadzić.
Po włączeniu radia na wyświetlaczu widnieje "SAFE".
Pojawiło się to po odłączeniu akumulatora.
Są tam przyciski m.in: U, M, VF, DX, ><, << >>, przyciski 1-4.
Słyszałem, że po magicznej kombinacji klawiszy powinno pojawić się 1000, ale nic.
Próbowałem włączyć radio i zapłon, naciskać jednocześnie m.in. przyciski U i M przez parę sekund i nic. Cały czas na wyświetlaczu widnieje SAFE
Czyżby jakaś trwała blokada? Jak się jej pozbyć i sprawić by moje radio znów przemówiło.
Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Pozdrawiam
Andrzej
Gamma VW jak odblokowac
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Witam,
Spróbuję tak zrobić. Czy zapłon w tym czasie też ma być załączony? Raz już zostawiłem co prawda włączone radio na jakiś czas (nie wiem czy trwało to godzinę, mniej czy więcej), ale po tym czasie nic się nie zmieniło - nic nie wskoczyło, i nie było możliwości wpisywania kodu po wciskaniu par przycisków.
Mam przeczucie że to moje SAFE to coś poważniejszego .
Najgorsze jest to,że wcześniej wszystko było ok. i przyczyną był tylko odłączony akumulator, a kod posiadam.
Pozdrawiam
Anrzej
Spróbuję tak zrobić. Czy zapłon w tym czasie też ma być załączony? Raz już zostawiłem co prawda włączone radio na jakiś czas (nie wiem czy trwało to godzinę, mniej czy więcej), ale po tym czasie nic się nie zmieniło - nic nie wskoczyło, i nie było możliwości wpisywania kodu po wciskaniu par przycisków.
Mam przeczucie że to moje SAFE to coś poważniejszego .
Najgorsze jest to,że wcześniej wszystko było ok. i przyczyną był tylko odłączony akumulator, a kod posiadam.
Pozdrawiam
Anrzej