DEX-M300SDK czy opłaca sie naprawiać??
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
DEX-M300SDK czy opłaca sie naprawiać??
Witam
nabyłem niedawno zestawik pioneer'a składający sie z:
kontrolera DEX-M300SDK
zmieniarki CDX-M100
wzmacniacza GM-41A
sprzęt kupiłem jako niesprawdzony:/ ale tanio wiec sie skusiłem.
Mam mianowicie jak to wszystko połączyć żeby w ogóle dało ślady jakiegoś życie??
Wiem że zmieniarka działa(sprawdziłem u kumpla)
nie wiem jak podłączyć Sterownik i ten wzmacniacz:/
ze sterownika wychodzą niebieski kabel(chyba sterowanie anteną) czarny(raczej masa) i pomarańczowy(zasilanie „niezależnie od położenia stacyjki”) oraz 2 kable zakończone gniazdem din8
ze wzmacniacza wychodzi kabel zakończony din oraz kable :żółty(oświetlenie) czerwony(zasilanie „po stacyjce”) oraz kable do głośników i czarny kabel(chyba masa)
jak to wszystko spiąc żeby działał????
sprzęt jest utrzymany w dość dobrym stanie wiec szkoda by było jak by okazał sie spalony sterownik:/
bo w razie czego wzmacniacz można zmienić
pozdrawiam i czekam na wszelką pomoc Dogu
[ Dodano: 06 Paź 2007 07:18 ]
Jak podłacze sam sterownik to sie nic niedzieje:? jak podłaczyłem do tego wzmacniacz to również nic:/
sterowniki wydaje sie zepsóty:/
czy opłaca sie naprawiać ten sprzę?? podoba mi sie stylistycznie ale czy warto jest w niego inwestować??
pozdrawiam dogu
nabyłem niedawno zestawik pioneer'a składający sie z:
kontrolera DEX-M300SDK
zmieniarki CDX-M100
wzmacniacza GM-41A
sprzęt kupiłem jako niesprawdzony:/ ale tanio wiec sie skusiłem.
Mam mianowicie jak to wszystko połączyć żeby w ogóle dało ślady jakiegoś życie??
Wiem że zmieniarka działa(sprawdziłem u kumpla)
nie wiem jak podłączyć Sterownik i ten wzmacniacz:/
ze sterownika wychodzą niebieski kabel(chyba sterowanie anteną) czarny(raczej masa) i pomarańczowy(zasilanie „niezależnie od położenia stacyjki”) oraz 2 kable zakończone gniazdem din8
ze wzmacniacza wychodzi kabel zakończony din oraz kable :żółty(oświetlenie) czerwony(zasilanie „po stacyjce”) oraz kable do głośników i czarny kabel(chyba masa)
jak to wszystko spiąc żeby działał????
sprzęt jest utrzymany w dość dobrym stanie wiec szkoda by było jak by okazał sie spalony sterownik:/
bo w razie czego wzmacniacz można zmienić
pozdrawiam i czekam na wszelką pomoc Dogu
[ Dodano: 06 Paź 2007 07:18 ]
Jak podłacze sam sterownik to sie nic niedzieje:? jak podłaczyłem do tego wzmacniacz to również nic:/
sterowniki wydaje sie zepsóty:/
czy opłaca sie naprawiać ten sprzę?? podoba mi sie stylistycznie ale czy warto jest w niego inwestować??
pozdrawiam dogu
Ostatnio zmieniony sob paź 06, 2007 11:43 przez dogu18, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam
ja sie nie przejmuje tym że ten sterownik niema maga hiper super kolorowego wyświetlacza i rozbudowanego dsp itp.
wziąłem ten sprzęt po pierwsze bo był okazyjnie po drugie lucie oldskul.
mam bardzo miłe doświadczenia ze starymi radiami pioneera:)
a co do DIN'ów to niema najmniejszego problemu żeby przerobić je na RCA jak w nowoczesnych radiach(tak też zrobię jak tylko go naprawia:))
mam też pytanie czy nie macie jakiegoś dobrego elektronika w okolicach rybika względnie Gliwic??
pozdrawiam dogu
ja sie nie przejmuje tym że ten sterownik niema maga hiper super kolorowego wyświetlacza i rozbudowanego dsp itp.
wziąłem ten sprzęt po pierwsze bo był okazyjnie po drugie lucie oldskul.
mam bardzo miłe doświadczenia ze starymi radiami pioneera:)
a co do DIN'ów to niema najmniejszego problemu żeby przerobić je na RCA jak w nowoczesnych radiach(tak też zrobię jak tylko go naprawia:))
mam też pytanie czy nie macie jakiegoś dobrego elektronika w okolicach rybika względnie Gliwic??
pozdrawiam dogu
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Że kable RCA moge zrobić sam to wiem wystarczy tylko podnienić niektóre kabel itp itd:) robiłem już to w paru wzmacniaczach domowych z tamtej epoki:)
żecz jest prosta tylko trzeba znaleśc odpowiednią rozpiske wyprowadzeń:)
A ja potrzebuje elektronika który, by zobaczył dlaczego radio sie nie włacza??:/
pozdrawiam dogu
żecz jest prosta tylko trzeba znaleśc odpowiednią rozpiske wyprowadzeń:)
A ja potrzebuje elektronika który, by zobaczył dlaczego radio sie nie włacza??:/
pozdrawiam dogu
Trochę późno, ale przed chwilą wygrzebałem z klamotów niegdyś zakupionych takiego grajka i właśnie go uruchomiłem w formie walki z nudą, wydał mi się na tyle przyjazny, że wpisałem sobie jego model w google, a tu prosze VG.pl Jeśli masz jeszcze problem z tym radyjkiem odezwij się na priva, bardzo możliwe, że jest sprawne tylko nie potrafisz go podpiąć. To radio bez podpiętego wzmaka nie odpali
Serwis Car Audio, Strojenie systemów aktywnych i pasywnych za pomocą systemu pomiarowego pod dane auto - info @PRIV
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
czesc:)
te radyjko juz odpaliłem okazala sie "upalona" przetwornica:/
znajmoy elektronik mi to za flaszke naprawił:)
teraz juz odpala:))
tylko niestety okazaly sie popalone diody w panelu:/ wiec narazie ono nie jeździ w moim autku:((
a teraz mam zamontowanego pioneera keh-p8200rds i zmnieniarkedo tego DCX-p670, ale nie jestem do konca zadowolony z tego sprzetu(w dzien nic ie widac na wyswietlaczu, a zmnieniarka ma tendencje do bledój jetter:/) ale oprucz tego dzwiec jest ok:):)
jak bym wymienił te diody w panelu to napewno bym zamontował tego dex'a bo bardziej psuje do deski golfa mk2:) poza tym mam sentyment do sterego sprzetu grajacego:)):P
pozdrawiam
te radyjko juz odpaliłem okazala sie "upalona" przetwornica:/
znajmoy elektronik mi to za flaszke naprawił:)
teraz juz odpala:))
tylko niestety okazaly sie popalone diody w panelu:/ wiec narazie ono nie jeździ w moim autku:((
a teraz mam zamontowanego pioneera keh-p8200rds i zmnieniarkedo tego DCX-p670, ale nie jestem do konca zadowolony z tego sprzetu(w dzien nic ie widac na wyswietlaczu, a zmnieniarka ma tendencje do bledój jetter:/) ale oprucz tego dzwiec jest ok:):)
jak bym wymienił te diody w panelu to napewno bym zamontował tego dex'a bo bardziej psuje do deski golfa mk2:) poza tym mam sentyment do sterego sprzetu grajacego:)):P
pozdrawiam
Hmm, nie diody tylko żarówki, ich cena w sklepie elektronicznym nie jest zbyt wielka więc nie pozostało Ci nic innego jak kupić i wymienić, jeśli masz odrobinę pojęcia o elektronice to wykonasz to nawet we własnym zakresie, a jeśli nie to kolejna flaszka dla kumpla i gra KEH-8200RDS to nie jest zbyt udany pionek a tym bardziej, że aby go w pełni używać potrzebujesz pilota. Pozatym ten DEX o dziwo bardzo sympatycznie gra.
Serwis Car Audio, Strojenie systemów aktywnych i pasywnych za pomocą systemu pomiarowego pod dane auto - info @PRIV
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
w tym dex'ie są diody (rpzbierałem i sprawdzalem,)iNTELL pisze:Hmm, nie diody tylko żarówki,.
niestety oprucz diud podświetlajacych klawisze poszły tez diody od wyswietlacza a kumpel niechciał sie tego podiac bo niemiałczasu:/iNTELL pisze: a jeśli nie to kolejna flaszka dla kumpla i gra
popieram nienajleprzy to model:/ w dzien nic na nim nie widac a z jakoscia dzwieku tez nie najlepiej:/ a pilota to juz musiałem kipic:/ bo niebyło:/iNTELL pisze:KEH-8200RDS to nie jest zbyt udany pionek a tym bardziej, że aby go w pełni używać potrzebujesz pilota.
a co sądzicie o tej zmieniarce??
pozdrawaim
Fakt zagalopowałem się z tymi żarówkami biorąc pod uwagę bliźniaczy model Pioneera z tej epoki Przed chwilą rozebrałem panel i fakt są diody - zwracam honor Jeszcze tylko jedno małe ale, czy żadna dioda nie świeci ?? Bo jeśli tak to to mało prawdopodobne, że wszystkie na raz padły i raczej jest to coś w ich zasilaniu.
Co do zmieniarki to fajna jakością dźwięku przewyższa modele CDX-M30, 40 i 50, tylko musisz ją dobrze przymocować co by przy hamowaniu/stłuczce nie zamieniła się w śmiercionośny pocisk bo to cholerstwo troche waży :/
Co do zmieniarki to fajna jakością dźwięku przewyższa modele CDX-M30, 40 i 50, tylko musisz ją dobrze przymocować co by przy hamowaniu/stłuczce nie zamieniła się w śmiercionośny pocisk bo to cholerstwo troche waży :/
Ostatnio zmieniony czw lut 21, 2008 00:56 przez iNTELL, łącznie zmieniany 1 raz.
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie nie poszły wszystkie diody swiecą te od wyboru stacji/płyty oraz"function"
a z zasilaniem mogło coś byc bo była spalona przetwornica napiecia (tak twierdził ekektronik)
ale jak bede zmienial diody to i tak wymienie wszytkie bo te co są to są zółte a wole zieline zeby do reszty deski pasowało:)
a z ta zmieniarka to fakt straszie cieżka:))
a jak twierdzisz ze jest leprza od m40 to super bo u mamy w aucie jexdzi własnie m40 i gra bardzo ladnie i nigdy nie przerywa:)) czego niemoge powiedziec o cdx-p670:/ ktory co chwile traci utwór albo słychac błedy jetter:/
a z zasilaniem mogło coś byc bo była spalona przetwornica napiecia (tak twierdził ekektronik)
ale jak bede zmienial diody to i tak wymienie wszytkie bo te co są to są zółte a wole zieline zeby do reszty deski pasowało:)
a z ta zmieniarka to fakt straszie cieżka:))
a jak twierdzisz ze jest leprza od m40 to super bo u mamy w aucie jexdzi własnie m40 i gra bardzo ladnie i nigdy nie przerywa:)) czego niemoge powiedziec o cdx-p670:/ ktory co chwile traci utwór albo słychac błedy jetter:/