Tweeter nie gra!?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- malutki
- Forum Master
- Kontakt:
Tweeter nie gra!?
witam, wprawdzie temat nie calkiem dotyczy samochodu ale dziedziny audio wiec posiadam kolumny Magnata. ogolinie jestem z nich zadowolony tylko ze jeden z wysokotonowych mi nie gra. wzacniacz nie moze byc winny bo byl sprawdzany u elektronika. sam glosniczek przypuszczam ze tez nie, bo gdyby sam wysokotonowy byl zepsuty to by jakos sie "odzywal" ale nie daje zadnego odglosu. czy to moze byc spowodowane defektem w zwrotnicy? jesli tak to coz przy trzeba wymienic? mzoe mi ktos pomoc?
Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra
- malutki
- Forum Master
- Kontakt:
modelu dokladnie nie znam. sa to kolumny 3-drozne na 4 glosnikach. samego tweetera kiedys juz ogladalem ale raczej mi wyglada na sprwnego. a co w zwrotnicy mogla siasc? czy lepiej to zawiesc do elektronika niz samemeu sie bawic?
Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra
- malutki
- Forum Master
- Kontakt:
mialem na mysli ze sprawdzalem czy wszystkie kable sa dobrze przylutowane, czy cos nie odlaczylo sie itp. chyba najlepiej bedzie rozmontowac wszystko i posprawdzac.slimak20 pisze:malutki napisał/a:
samego tweetera kiedys juz ogladalem ale raczej mi wyglada na sprwnego.
tzn???podlanczales go czy tylko wizualnie go ogladales hehe zawsze mozesz zaniesc do elektronika.rozbierz kolumne podlacz "gwizdek"lub sprawdz miernikiem uniwer..
Szafa gra
Szafa gra