(mk4) "Focak A1" opinie czy konieczny wzmacniacz

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
erza
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

(mk4) "Focak A1" opinie czy konieczny wzmacniacz

Post autor: erza » czw wrz 13, 2007 21:17

Witajcie

Namawia mnie koleś w salonie CarAudio na glośniki Focal 165A1, prosze Was o jakiekolwiek opinie, czy ktoś miał z nimi doczynienia jak grają i czy potrzebny, czytaj konieczy jest zakup wzmacniacza. ?????????

Plan jest nastepujący :food: jestem przed zmiana również radyjka, chce wymienić przednie głosniki z serii na coś lepszego razem z wytłumieniem drzwi, skrzynki narazie nieplanuje (bagażnik narazie zajęty pierdołami dzieciaków, wózkiem głebokim i innymi żeczami niewiadomo z kąd), głosników w tylnych drzwiach nie planuje. czy bez wzmaka będą przednie grały wystarczająco dobrze (tzn. glośno i milaszczo, oczywiście bez dyskoteki :majkel: na pół osiedla i słyszalnych piardów).

A tak nawiasem ile watowe sa te seryjne w przodzie???????????

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » czw wrz 13, 2007 21:29

Pod samo radio ,to zły pomysł,bo te głośniki "rozgrywają" się dopiero pod wzmacniaczem. To podstawowa seria Focala i "szału nie ma" .Według mnie tweeter za ostry ,dół ,środek OK (jak na tę kasę) . Pod samo radio weź coś "sprawdzonego w boju" ,czyli nieśmiertelne Helixy DB62.1 lub nowość uDimension elements (349zł) ,oczywiscie wytłumienie to podstawa dobrego brzmienia.

Awatar użytkownika
erza
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: erza » czw wrz 13, 2007 22:14

powalla dzięki za opinie i czekam na kolejne. A niewiesz może przypadkiem ile te seryjne głosniki mają mocy

Awatar użytkownika
erza
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: erza » pn wrz 17, 2007 20:58

oki wiec zakupiłem kenia KDC-W4537UAY plus dwudrożne Focal 165 A1, fakt troszke wysoko dają twiterki ale ustawi sie troche niżej i jest wszycho oki, daja rade bez wzmaka, wszystkim mniej wybrednym polecam, no może przyjdzie czas i na wzmaka

Dzieki za wypowiedzi Pozdrawiam Caraudiowiczów

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”