Naglosnienie w mk4

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
tommm86
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Naglosnienie w mk4

Post autor: tommm86 » sob wrz 08, 2007 22:59

Witam, jestem nowy i mam kilka pytan, szukalem sporo ale nie znalazlem wpelni odp. na moje pytania. Mam mk4 bez radia, i zastanawia mnie od czego jest zolty kabel (jakby z bezpiecznikiem czy czyms plastikowym) z napislem key box czy cos takiego. wie ktos moze? po drugie, czy to prawda ze trzeba caly boczek sciagac, nie da sie samej tej siatki z maskownicy wyjac? jak dostac sie do miejsca na tweetery kolo lusterek, i jakiej wielkosci wchodza tweetery, i glosniki w przednie drzwi i na tyl. Dodatkowo zastanawia mnie czy jest seryjna zwrotnica gdzies wbudowana, czy trzeba sobie montowac zeby oddzielic tony na tweetery i drzwi? wie ktos moze? bardzo prosze o pomoc, bo nie znalazlem calej odp. pozdrawiam tommm

Awatar użytkownika
Ostrry
Panzerwagen fahrer
Panzerwagen fahrer
Kontakt:

Post autor: Ostrry » sob wrz 08, 2007 23:46

Na kilka pytań odpowiem:
1. żółty kabel to najprawdopodobniej zasilanie a to plastikowe to bezpiecznik powinien swój początek mieć przy akumulatorze.
2. Boczek jest w całości i trzeba go całego zdjąć, dodatkowo jeśli chcesz wygłuszać to musisz jeszcze jedną ścianę zdjąć do której niestety jest przymocowana szyba(tak jest w Passacie 2001r. wiec tu pewnie to samo)
3. jest raczej na zaczepy, jak ściągniesz boczek to wszystko zobaczysz, zacznij ciągnąć jak odejdzie to na zaczepy a jak nie to na śruby :D
4. Tu nawet nie wiem ale podejrzewam iż jest zastosowany tylko kondensator przy tweeterze
Pozdrawiam

PANZERWAGEN FAHERE

WWW.DREAMCARAUDIO.COM <--Takie małe ale pomocne :)

http://vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1572

Awatar użytkownika
erza
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: erza » śr wrz 12, 2007 20:53

rozmiar głośnika w przodzie to 165 mm w tyle chyba tak samo ja mam ta samą maskowniczkę wiec chyba ten sam rozmiar a twiter wiem że na 100% wchodzi 20 mm ale może i ciut wiekszy też wejdzie

Pozdro 600

manieczek111
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: manieczek111 » czw wrz 13, 2007 09:02

tommm86 pisze:jak dostac sie do miejsca na tweetery kolo lusterek
musisz sciagnac caly bok z drzwi a pozniej ten trojkacik na wysokosci lusterek.

tommm86 pisze:Dodatkowo zastanawia mnie czy jest seryjna zwrotnica gdzies wbudowana
przy fabrycznych glosniczka jest to kondestator przy tweeterze

reszta odp jak wyzej.
Ostatnio zmieniony czw wrz 13, 2007 09:02 przez manieczek111, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”