Naglosnienie w mk4
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- tommm86
- Mały gagatek
- Kontakt:
Naglosnienie w mk4
Witam, jestem nowy i mam kilka pytan, szukalem sporo ale nie znalazlem wpelni odp. na moje pytania. Mam mk4 bez radia, i zastanawia mnie od czego jest zolty kabel (jakby z bezpiecznikiem czy czyms plastikowym) z napislem key box czy cos takiego. wie ktos moze? po drugie, czy to prawda ze trzeba caly boczek sciagac, nie da sie samej tej siatki z maskownicy wyjac? jak dostac sie do miejsca na tweetery kolo lusterek, i jakiej wielkosci wchodza tweetery, i glosniki w przednie drzwi i na tyl. Dodatkowo zastanawia mnie czy jest seryjna zwrotnica gdzies wbudowana, czy trzeba sobie montowac zeby oddzielic tony na tweetery i drzwi? wie ktos moze? bardzo prosze o pomoc, bo nie znalazlem calej odp. pozdrawiam tommm
- Ostrry
- Panzerwagen fahrer
- Kontakt:
Na kilka pytań odpowiem:
1. żółty kabel to najprawdopodobniej zasilanie a to plastikowe to bezpiecznik powinien swój początek mieć przy akumulatorze.
2. Boczek jest w całości i trzeba go całego zdjąć, dodatkowo jeśli chcesz wygłuszać to musisz jeszcze jedną ścianę zdjąć do której niestety jest przymocowana szyba(tak jest w Passacie 2001r. wiec tu pewnie to samo)
3. jest raczej na zaczepy, jak ściągniesz boczek to wszystko zobaczysz, zacznij ciągnąć jak odejdzie to na zaczepy a jak nie to na śruby
4. Tu nawet nie wiem ale podejrzewam iż jest zastosowany tylko kondensator przy tweeterze
Pozdrawiam
1. żółty kabel to najprawdopodobniej zasilanie a to plastikowe to bezpiecznik powinien swój początek mieć przy akumulatorze.
2. Boczek jest w całości i trzeba go całego zdjąć, dodatkowo jeśli chcesz wygłuszać to musisz jeszcze jedną ścianę zdjąć do której niestety jest przymocowana szyba(tak jest w Passacie 2001r. wiec tu pewnie to samo)
3. jest raczej na zaczepy, jak ściągniesz boczek to wszystko zobaczysz, zacznij ciągnąć jak odejdzie to na zaczepy a jak nie to na śruby
4. Tu nawet nie wiem ale podejrzewam iż jest zastosowany tylko kondensator przy tweeterze
Pozdrawiam
PANZERWAGEN FAHERE
WWW.DREAMCARAUDIO.COM <--Takie małe ale pomocne :)
http://vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1572
WWW.DREAMCARAUDIO.COM <--Takie małe ale pomocne :)
http://vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1572
-
- Użytkownik
musisz sciagnac caly bok z drzwi a pozniej ten trojkacik na wysokosci lusterek.tommm86 pisze:jak dostac sie do miejsca na tweetery kolo lusterek
przy fabrycznych glosniczka jest to kondestator przy tweeterzetommm86 pisze:Dodatkowo zastanawia mnie czy jest seryjna zwrotnica gdzies wbudowana
reszta odp jak wyzej.
Ostatnio zmieniony czw wrz 13, 2007 09:02 przez manieczek111, łącznie zmieniany 1 raz.