Witam
Jak w temacie, stałem sie szczęśliwym posiadaczem MK4 GTi i mam pytanko.
Po poprzednim aucie pozostala mi skrzynia basowa (głośnik 25cm Pioneer) + wzmacniacz
i chciałbym ten zestaw podłaczyć pod seryjne radio z procesorem dzwięku.
W samochodzie jest seryjne radio (kaseta) + procesor dzwięku + wzmacniacz seryjny(Nokia) do napędzania głośników i zmieniarka w bagarzniku. MOje pytanie JAK podłączyć zwykły wzmacniacz pod tą instalację w aucie. Wzmacniacz Nokii (seryjny) nie ma czinczy tylko kilka kostek.
Może ma ktoś schemat jak co i do czego podłaczyć żeby moja skrzynia zagrała w Golfiie.
[MK4] Podłaczenie wzm. do seryjnej inst GTI
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[MK4] Podłaczenie wzm. do seryjnej inst GTI
[size=100][color=red][b]PlusGSM telefony dla firm 8-) jak by co call me 0-601-304-500 8-) [/b][/color][/size]
Niektóre Kobiety Są Bezcenne, Za Wszystkie Inne Zapłacisz Kartą MasterCard !
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
Ale zaraz zaraz przeciez do wzmacniacza musi dochodzić sygnał liniowy więc dlaczego mam podłączać zewnętrzny wzmacniacz do wyjścia HIGH seryjnego wzmaczniacza Nokia ??hayperekpo pisze:Możesz podpiąć wzmacniacz od skrzyni pod wyjścia głośnikowe fabrycznego wzmacniacza, o ile Twój wzmak posiada wejście HIGH. Jeśli nie posiada, to ew. możesz spróbować podłączyć wejście wzmaka do głośnika przez dwa rezystory 470k ohm.
Chcialbym schemat pinów i wtedy bym wiedział gdzie do wzmacniacza Nokia wchodzi sygnał liniowy i o to mi właśnie chodzi.
Jeśli coś zle napisałem to proszę mnie poprawić
[size=100][color=red][b]PlusGSM telefony dla firm 8-) jak by co call me 0-601-304-500 8-) [/b][/color][/size]
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
problem w tym że mój wzmacniacz nie ma wejścia HIGH, po za tym z tego co wiem to przy takim rozwiązaniu bedą znacznie zniekształcenia dzwięku.
Ma ktoś jakieś rozwiązanie?? Z tego co wyczytałem w innym wątku to z radia Gamma sygnał wychodzi liniowy. Potem (wg mnie ale mogę sie mylić) sygnał przechodzi prze procesor dzwięku i powinien lądować na wjeściu wzmacniacza nokia który mam w bagarzniku i chodzi mi o to którymi przewodzikami wchodzi sobie do wzmacniacza i czy można bezkanie (bez strat) pobrac sobie z tego miejsca sygnał liniowy.
Dziwne troszkę dla mnie jest to że sygnał liniowy idzie zwykłymi (nie ekranowanymi) kabelkami ale mnijsza o to. Prośba o podpowiedź o kolory kabelków lub opis wtyczki we wzmacniaczu z którego mogę sobie pobrać sygnał liniowy
[ Dodano: 04 Wrz 2007 22:51 ]
Witam Pomoże mi ktoś ?? Chodzi mi o pinout kostek wchodzących do wzmacniacza systemu NOKIA SOUND SYSTEM (czy jak to sie tam nazywa).
W innym topicu znalazłem rozpiskę kostki ISO10 wychodzącej z radia gamma i tam jest wyjście na zewn, wzmacniacz ale bez sensu jest ciągnąć kable z pod deski skoro sygnał liniowy musi także dochodzić do wzmacniacza Nokia w bagarzniku.
Ma kroś może schemat instalacji (kabelków) tego systemu ??
Ma ktoś jakieś rozwiązanie?? Z tego co wyczytałem w innym wątku to z radia Gamma sygnał wychodzi liniowy. Potem (wg mnie ale mogę sie mylić) sygnał przechodzi prze procesor dzwięku i powinien lądować na wjeściu wzmacniacza nokia który mam w bagarzniku i chodzi mi o to którymi przewodzikami wchodzi sobie do wzmacniacza i czy można bezkanie (bez strat) pobrac sobie z tego miejsca sygnał liniowy.
Dziwne troszkę dla mnie jest to że sygnał liniowy idzie zwykłymi (nie ekranowanymi) kabelkami ale mnijsza o to. Prośba o podpowiedź o kolory kabelków lub opis wtyczki we wzmacniaczu z którego mogę sobie pobrać sygnał liniowy
[ Dodano: 04 Wrz 2007 22:51 ]
Witam Pomoże mi ktoś ?? Chodzi mi o pinout kostek wchodzących do wzmacniacza systemu NOKIA SOUND SYSTEM (czy jak to sie tam nazywa).
W innym topicu znalazłem rozpiskę kostki ISO10 wychodzącej z radia gamma i tam jest wyjście na zewn, wzmacniacz ale bez sensu jest ciągnąć kable z pod deski skoro sygnał liniowy musi także dochodzić do wzmacniacza Nokia w bagarzniku.
Ma kroś może schemat instalacji (kabelków) tego systemu ??
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer