[MK2] ile mat na wygłuszenie całego auta?????
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[MK2] ile mat na wygłuszenie całego auta?????
ile mat na wygłuszenie całego auta????? i jakich najlepiej użyc??? wersjas 3D
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
Skoro będziesz miał rozebrane całe auto to wiele ułatwia, pamiętaj że taka ilość mat to dodatkowe kilogramy a więc twój Golf będzie więcej ważył.
Co do wygłuszania, oklej dokładnie ścianę grodziową (między silnikiem a kabiną), co pozwoli "ściszyć" przenikanie odgłosów silnika do kabiny, także płytę podłogową, nadkola i dach. Pamiętaj o dobrym przygotowaniu powierzchni, czyli solidnym odtłuszczaniu, zwłaszcza dachu, bo możesz mieć problem z odklejaniem się mat w wysokich temperaturach.
Co do wygłuszania, oklej dokładnie ścianę grodziową (między silnikiem a kabiną), co pozwoli "ściszyć" przenikanie odgłosów silnika do kabiny, także płytę podłogową, nadkola i dach. Pamiętaj o dobrym przygotowaniu powierzchni, czyli solidnym odtłuszczaniu, zwłaszcza dachu, bo możesz mieć problem z odklejaniem się mat w wysokich temperaturach.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Jezeli chcesz wytłumic halas z zewnatrz, to oprocz mat konieczna jest gabka lub poroso na podloge, jezeli odglosy silnika, to poroso na sciane grodziowa i wewnatrze deski rozdzielczej. dodatkowo tyle drzwi, lub boczki do wytlumienia.
Jezeli ma byc naprawde porzadnie to kazdy element tapicerki typu boczki itd. powinien rowniez zostac wytlumiony.
Co konkretnie planujesz i jaki budzet na audio
Jezeli ma byc naprawde porzadnie to kazdy element tapicerki typu boczki itd. powinien rowniez zostac wytlumiony.
Co konkretnie planujesz i jaki budzet na audio
mam nadzieje ze uda mi sie załatwic jakos ponad 10 000 moze lepiej zobacze ie wyjdzie mi blacharka i lakiernik bo ne moge sie zdecydowac czy poste malowanie czy cos kombinwac. narazie zrobie tapiceki take tam pierdoły jak lampy wydech szyby deske a z reszta na wiosne bo szkda mi lakieu dawac na zime.