kłopoty z zamontowaniem
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
kłopoty z zamontowaniem
Panowie problem czysto techniczny-jak włożyć radio do końca,tzn ten bolec do tej gumowej uszczelki??? Z tego co wiem to dużo osób poprostu to wywala bo ciężko włożyć. U mnie przez to że nie mogę wystaje mi ok1cm radia!! Jak w maluchu kurrrr...Ma ktoś sposób na to dziadostwo które też nieźle zabezpiecza radio przed wyjęciem bez klucza?? Punkty oczywiście gwarantowane.
Ostatnio zmieniony śr sie 29, 2007 15:48 przez lordmatej, łącznie zmieniany 1 raz.
...i zesłał pan Golfa na ziemie , by siał zamęt i zniszczenie...
-
- Forum Master
- Kontakt:
Witam.
Nie ma cudownego sposobu na zamontowanie radia. Aby ten kołek trafił we właściwe miejsce trzeba radio prowadzić idealnie równolegle (ma ono w tylnej części luz podczas prowadzenia).
osobną sprawą są kable i kostki ISO z tyłu za radiem, czasami podczas instalacji radia tak się one poukładają że niemożliwe jest wsunięcie radia do końca, musisz tak poukładać przewody żeby bezpośrednio za radiem nic nie było. Wyciągnij zaślepki po obu stronach radia, będziesz widział przez otwory jak układają się kable, możesz je wówczas skorygować długim wkrętakiem, czy kawałkiem drutu.
W Mk3 jest tak mało miejsca za radiem, że czasem standardowa złączka od radia uniemożliwia wsunięcie do oporu.
Nie ma cudownego sposobu na zamontowanie radia. Aby ten kołek trafił we właściwe miejsce trzeba radio prowadzić idealnie równolegle (ma ono w tylnej części luz podczas prowadzenia).
osobną sprawą są kable i kostki ISO z tyłu za radiem, czasami podczas instalacji radia tak się one poukładają że niemożliwe jest wsunięcie radia do końca, musisz tak poukładać przewody żeby bezpośrednio za radiem nic nie było. Wyciągnij zaślepki po obu stronach radia, będziesz widział przez otwory jak układają się kable, możesz je wówczas skorygować długim wkrętakiem, czy kawałkiem drutu.
W Mk3 jest tak mało miejsca za radiem, że czasem standardowa złączka od radia uniemożliwia wsunięcie do oporu.
U mnie udało się bezproblemowo. Starałem się kabelki, a szczególnie kostkę dać do dołu w konsolę. Są tam takie dziury i większość kabli i kostkę powciskałem tam i zostało tylko tyle, żeby można było w razie jakby co delikatnie wyjąć radyjko. Naprawdę nie miałem z tym problemu a kabelków trochę mam (2 x RCA). Oczywiście trzeba mocno docisnąć żeby się zatrzasnęło, ale delikatnie żeby kabelków nie pourywać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam