Głośniki i zwrotnica MK IV
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Głośniki i zwrotnica MK IV
Witam.Mam w swoim MK IV Głośniki JBL z przodu oraz tweetery i zwrotnice (tej samej firmy)wszystko pieknie gra jak dla mnie (zmaka nie zamierzam kupować )i mam dylemat dostałem od siostry taki zestaw JBL.
Zamierzam je wpakować na tylne dzwi ale nie wiem czy dawać zwrotnice z tego zestawu na tył (jest sens czy pogorszy to słuchanie muzyki) jeśli ktoś ma zamontowane z 4 zwrotnicami to niech sie wypowie bo nie chcem coś uszkodzić z góry dziękuje za odp.
Zamierzam je wpakować na tylne dzwi ale nie wiem czy dawać zwrotnice z tego zestawu na tył (jest sens czy pogorszy to słuchanie muzyki) jeśli ktoś ma zamontowane z 4 zwrotnicami to niech sie wypowie bo nie chcem coś uszkodzić z góry dziękuje za odp.
Oczywiście że tak podłoncze jak jest na instrukci ale morze wypowiedz się na temat czy to nie pogorszy brzmienia (czy montowac bez zwrotnic czy wogle nie montować) Mi osobiscie podoba się jak gra a że zestaw dostałem za free to czy jest sens zakładania obecnie jest są z tyłu fabryczne głośniki i tweetery czy da to jakis efekt czy zrobi wielki bałagan (co do wygłuszenia to wszystkie dzwi mam wygłuszone.
Szczerze ,to sprzedaj te JBL (13cm ,czy tylko takiego linka dałeś? ) i zastanow sie nad wzmacniaczem .Wystarczy 2 kanałowy ,tylko na przód ,a zobaczysz jak te twoje JBLe potrafią wtedy zagrać tzn. chodzi mi o te w przednich drzwiach. Jeśli jednak chcesz montować te "darowane" JBLe ,to zamontuj je jako komplet ,czyli poprzez zwrotnice .
PS: Jak "puścisz" tweeter bez zwrotki ,to go spalisz ,więc lepiej nie kombinuj .
PS: Jak "puścisz" tweeter bez zwrotki ,to go spalisz ,więc lepiej nie kombinuj .
Jble to ten mdel który mam tylko średnica morze być nie taka.A jak bym skusił się na zmaka to jaki być mi poradził (800 zł).
Ps.Jeśli chodzi o radyiko to nie dawno właśnie kupiłem sobie pioneera avh-p5700 dvd
Ps.Jeśli chodzi o radyiko to nie dawno właśnie kupiłem sobie pioneera avh-p5700 dvd
Ostatnio zmieniony wt sie 21, 2007 21:05 przez DragonSR, łącznie zmieniany 1 raz.
Wracając do tematu chciałem kupic sobie teko wzmaka co doradziliście ale siostra mi znowu zrobiła niespodzianke i kupiła mi wzmaka GTO 755.GTO (jeszcze go nie podłanczałem)Czy musze jakies jeszcze przewodu dokupić czy to co znajduie się w pudełku to wszystko bo nigdy zmaka nie podłanczałem jestem zilony.