Kabel antenowy

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Tajny
Mały gagatek
Mały gagatek

Kabel antenowy

Post autor: Tajny » pn sie 20, 2007 23:59

Witam

Wywaliłem ori. antene z błotnika i chce wmontować inna w dach problem mój polega na tym iz nie mam pojęcia jaki przewód antenowy zastosować rzeby wsio grało bez zbędnych niespodzianek, jest tych kabli troche a ja nie mam bladego pojęcia na ten temat:/

Wymieniał juz ktoś ten kabel ? czy ewentualnie robił nowa instalacje na dach?

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » wt sie 21, 2007 08:18

przewód koncentryczny 75 Ohm

Tajny
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Tajny » wt sie 21, 2007 10:35

Siemka

Własnie sobie oglądam dokładnie tą antene i ma ona wyprowadzone jakies 20 cm. kabla antenowego zakończonego wtykiem i na kabelku stoi 50 Ohm ( taki cieniutki ten kabelek). Więc może na reszte instalacji też trza by było dać kabel 50 Ohm?.

Jest to antena z wewnetrznym wzmacniaczem do którego należy doprowadzić +12 V z radia i wyczytałem że najlepiej podpiąć to właśnie pod przewód który między innymi stosuje sie do sterowania wzmaka no i lipa bo ja już go właśnie do tego celu wykorzystałem, moge podłaczyć tam jeszcze ta antene ?? czy może to uszkodzic radio ?

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » wt sie 21, 2007 18:27

Możesz tam podłączyć antenę, nie będzie problemu. Skoro kabel jest 50 Ohm to daj taki sam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”