jakis dziwny dzwiek przy wyłaczaniu wzmacniacza...
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
jakis dziwny dzwiek przy wyłaczaniu wzmacniacza...
witam,
zamontowałem a właściwie brat zamontował mi dzis w aucie wzmacniacz i tube , jest elektronikiem i wielokrotnie to robił znajomym i sobie, ale cos jest nei tak chyba, podczas wylaczania stacyjki jest takei "dub" wybija glosnik... nie wiem co moze byc... macie jakies sugestie
pozdrawiam
zamontowałem a właściwie brat zamontował mi dzis w aucie wzmacniacz i tube , jest elektronikiem i wielokrotnie to robił znajomym i sobie, ale cos jest nei tak chyba, podczas wylaczania stacyjki jest takei "dub" wybija glosnik... nie wiem co moze byc... macie jakies sugestie
pozdrawiam
-
- Użytkownik
raczej to jest tak ze nie wyłącza radia normalnie tylko wyciągnięciem kluczyka ze stacyjki.dlatego wzmacniacz wyłącza sie równocześnie z radiem a ze w wzmaku są kondensatory na wejsciu zasilania aby uzupełniać braki prądu, to jest uderzenie bo w radiu przy tzw twardym wyłączeniu jak to ma sie w golfie nie włącza sie układ mute na wyjściach chich i stad te pyrkniecie ;]
macie racje panowie ale jak wylaczam normlanie "off" jest tak samo :/
aha i jeszcze jedno np jak slucham radia podczas jazdy, gasze autko ale kluczyk zostaje w stacyjce a radio gra, nastepnie jak odpalam autko jest takie jak zawsze w autach przygaszenie czy to swiateł czy to radia i wtedy tez jest to pyrkniecie
aha i jeszcze jedno np jak slucham radia podczas jazdy, gasze autko ale kluczyk zostaje w stacyjce a radio gra, nastepnie jak odpalam autko jest takie jak zawsze w autach przygaszenie czy to swiateł czy to radia i wtedy tez jest to pyrkniecie
Ostatnio zmieniony wt sie 14, 2007 23:04 przez jorgus7, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
maniaczek111 to może być to co ty mówisz a może radio po prostu nie ma wbudowanego układu muttingu na wyjściach chinch.
wiec jorgus zobacz na innym radiu
wiec jorgus zobacz na innym radiu
Ostatnio zmieniony śr sie 15, 2007 10:23 przez Baracus86, łącznie zmieniany 1 raz.
radio to sony cdx-gt 616, nowe jeszcze na gwarancji nie sadze by czegokolwiek nie miałao i bylo zwalone... brat mowi ze to wina wzmacniacza... ale ja sie na tym nie znam wzmaciacz to BLAUPUNKT model GTA2 special MKII (moze z nim cos nie tak, bo dosc tani :/ )
poza tym gdyby radio generowało taki trzask to na głosnikach ktore wczesniej były tez byłby taki trzask słyszalny ...
poza tym gdyby radio generowało taki trzask to na głosnikach ktore wczesniej były tez byłby taki trzask słyszalny ...
Ostatnio zmieniony śr sie 15, 2007 14:47 przez jorgus7, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik