czarny kabel

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Vego06
Nowicjusz
Nowicjusz

czarny kabel

Post autor: Vego06 » pt sie 03, 2007 18:58

witam
Kupiłem dziś dwa przednie głośniki + radio do mojego golfa II własnymi siłami próbowałem podpiąć to radio, po podpięciu wszystkich kabli, okazało sięże brakuje czarnego kabla odpowiadającego za mase. Usiłowałem zrobić własne uziemienie ale to chyba nie to :) Może ktoś wie co na to zaradzić??

manieczek111
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: manieczek111 » pt sie 03, 2007 19:47

Vego06 pisze:witam
Kupiłem dziś dwa przednie głośniki + radio do mojego golfa II własnymi siłami próbowałem podpiąć to radio, po podpięciu wszystkich kabli, okazało sięże brakuje czarnego kabla odpowiadającego za mase. Usiłowałem zrobić własne uziemienie ale to chyba nie to :) Może ktoś wie co na to zaradzić??
na co zaradzic? na to ze nie umiesz poprowadzic masy? jesli brakuje ci masy to pociagnij ja z jakiegos punktu masowego( sruba przekrecona do karoserii) i musi dzialac. chyba ze w czym innym masz problem

Vego06
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Vego06 » pt sie 03, 2007 20:24

chyba jasno napisałem ze poprowadziłem mase dlatego pytam czy wie ktos w czym moze lezec problem i jeszcze jedno na tyle radia jest sruba z nakretka w starszych radiach tam sie prowadzilo kabel od uziemienia czy ja tez mam tam cos podprowadzic/

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pt sie 03, 2007 20:31

Może lepiej pojedź do jakiegoś zakładu CA ,nim spalisz radio (auto) .Nie każdy musi się znać na podłączaniu radia .
Jeśli sam chcesz to zrobić wpisz w google "kostka ISO" i zobacz jak są opisane poszczególne kabelki .

Vego06
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Vego06 » pt sie 03, 2007 20:43

kable są poprawnie podpiete ale widze ze chyba nie dostane odpowiedzi no nic bede sam dalej szukal jakiegos rozwiazania .

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » pt sie 03, 2007 21:07

Nic nie musisz dodatkowo prowadzić (poza ISO), żadne uziemienie nie jest potrzebne

manieczek111
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: manieczek111 » sob sie 04, 2007 10:17

Vego06 pisze:okazało sięże brakuje czarnego kabla odpowiadającego za mase.
piszesz ze brakuje masy i sobie ja poprowadziles ale i tak nie dziala.Moze czegos innego brakuje niz masy?Szczerze to nie wiem o co ci dokladnie chodzi.
widze ze masz duze problemy z podlaczeniem tego,popros kogos kto ma wieksze pojecie o tych rzeczach od ciebie niech zobaczy te kabelki.tak na odlegosc to trudno.W ostatecznosci mozesz wrzucic na forum zdjecia jak to wyglada.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”