pioneer odseparowane czy wspolosiowe ktore lepsze??
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
a co oznacz pasmo przenoszenia?? nie jest to tak ze im mniejsza czestotliwosc np 30Hz to lepsze sa tony niskie czy 60Hz to dobra czestotliwosc dla tonow niskich?? pionki maja okolo 30 a wszystkie inne ktore ogladalem okolo 60, a kiedys od kolegi uslyszalem ze 30 to dobre jest... nie wiem, nie znam sie, wiec pytam...
VW Golf III GTI 20 Jahre
a co do radyjka to napewno wezme pionka bo takiego teraz mam i gra cacy, tylko ze juz troszke starszy i czas zmienic, ale nie wiem na ktory sie zdecydowac http://www.dsv.com.pl/pioneer/Sites/car ... start.html czy http://www.dsv.com.pl/pioneer/Sites/car ... start.html cena pierwszego okolo 650zl a drugiego okolo 950zl
VW Golf III GTI 20 Jahre
Pasmo przenoszenia oznacza w jakim zakresie tonów gra głośnik.
co do pasma to jest prawda ale w przypadku wooferów 16cm to zupełna bujda. Nie ma takiego woofera 16cm kóry zejdzie do 30hz. Większość gra własnie w okoliczach 60hz a nawet wyżej. Więc na to nie patrz - bo to sciema którą zapodął pionek.
Jesli chodzi o radio to wiadomo - wyższy model lepszy.
co do pasma to jest prawda ale w przypadku wooferów 16cm to zupełna bujda. Nie ma takiego woofera 16cm kóry zejdzie do 30hz. Większość gra własnie w okoliczach 60hz a nawet wyżej. Więc na to nie patrz - bo to sciema którą zapodął pionek.
Jesli chodzi o radio to wiadomo - wyższy model lepszy.
Kacjen co do radia to się z toba nie zgodze.
Tylko podkreslam - nie chce podwazać twojego zdania ani cię obrazić.
Nie szukam zaczepki.
Co do radia to było a tym na www.audiocar.pl lub www.elektroda.pl
Dokładnie nie pamiętam. Model 3600 ma lepszą końcówkę mocy co za tym idzie lepszą jakość dzwięku.
ALE DAM 1 RADE OD SIEBIE.
MIAŁEM TO RADIO, DOKŁADNIE MODEL DEH-P3630MP I JUZ GO NIE MAM.
POWÓD. WALIŁO PO OCZACH W NOCY JAK DIABLI.
NIE MA OPCJI PRZYGASANIA. WIĘC ALBO KUP MODEL Z NIEBIESKIM PODŚWIETLENIEM ALBO SZUKAJ CZEGOŚ INNEGO. NO CHYBA ŻE NIE JEŹDZISZ W NOCY.
TERAZ PYTANIE DO KACJENA.
Jaki bys polecił zestaw z wymienionych powyżej bo własnie też szukam czego takiego w tych cenach.
Nie wiem czy vifa czy u-dimension czy włogule cos innego
Słucham muzyki szybkiej troche dance, troche techno w każdym razie są to szybkie rytmy.
Posiadam Alpine 7893R, wzmak u-dimension 5.4 i aktualnie zestaw esk-165 ale powiem szczerze że jestem z nich średnio zadowolony.
Czekam na rady.
Co polecicie zamiast tego Hertza?
Pozdro dla wszytkich
Nie szukam zaczepki.
Co do radia to było a tym na www.audiocar.pl lub www.elektroda.pl
Dokładnie nie pamiętam. Model 3600 ma lepszą końcówkę mocy co za tym idzie lepszą jakość dzwięku.
POWÓD. WALIŁO PO OCZACH W NOCY JAK DIABLI.
NIE MA OPCJI PRZYGASANIA. WIĘC ALBO KUP MODEL Z NIEBIESKIM PODŚWIETLENIEM ALBO SZUKAJ CZEGOŚ INNEGO. NO CHYBA ŻE NIE JEŹDZISZ W NOCY.
TERAZ PYTANIE DO KACJENA.
Jaki bys polecił zestaw z wymienionych powyżej bo własnie też szukam czego takiego w tych cenach.
Nie wiem czy vifa czy u-dimension czy włogule cos innego
Słucham muzyki szybkiej troche dance, troche techno w każdym razie są to szybkie rytmy.
Posiadam Alpine 7893R, wzmak u-dimension 5.4 i aktualnie zestaw esk-165 ale powiem szczerze że jestem z nich średnio zadowolony.
Czekam na rady.
Co polecicie zamiast tego Hertza?
Pozdro dla wszytkich
hehe teraz mam za swoje - po ostatnich kłutnmiach ludzie bedą mnie brali za awanturnika... trudnoivanik pisze:Kacjen co do radia to się z toba nie zgodze.
Nie szukam zaczepki.
co do radyjka to nie będę się spierał bo w pionkach akurat nie gustuję.
Z tych systemów które podałem wybrał bym u-Dimension. Przedewszystkim dlatego, że to już jest klasa profi, a w cenie budzetowej. (nie ma to jak przecena) Sam mam subwooferek u-Dimension jest baardzo przyjemny.. z lekką nutką audiofilii
NO WŁASNIE W TYM PROBLEM. MAM 200 KILASÓW DO CIEBIE. OKOLICE KONINA. TUTAJ NIE MA ŻADNEGO CIEKAWEGO ZAKŁADU.
MASZ TAKIE VIFY U SIEBIE?
SAM ROBIŁEŚ ZWROTKE?
ILE CIE TO WYNIOSŁO?
MAM WYCISZONE DRZWI.
NIESTETY NIE MAM PANELI. NIE MAM NARZĘDZI BY SIĘ ZA TO WZIĄŚĆ. POZATYM CHYBA TRZEBA MIEĆ TROCHE UMIEJĘTNOŚCI.
MÓJ GG:4663535
POZDRO
MASZ TAKIE VIFY U SIEBIE?
SAM ROBIŁEŚ ZWROTKE?
ILE CIE TO WYNIOSŁO?
MAM WYCISZONE DRZWI.
NIESTETY NIE MAM PANELI. NIE MAM NARZĘDZI BY SIĘ ZA TO WZIĄŚĆ. POZATYM CHYBA TRZEBA MIEĆ TROCHE UMIEJĘTNOŚCI.
MÓJ GG:4663535
POZDRO
Vifa handlują wszystki zakłady nalezące do Proa Systems, ale nie tylko oni. Poszukaj podzwoń. Ja nie mam u siebie Vify - gram DLS'em R6A. Sypie basem jeszcze lepiej i ma lepszy tweeter, oraz rozbudowaną zwrotnicę. - normalnie kosztuje ponad 900zl, ale przed chwilą znalazłem coś takiego
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46833156
Jesli masz tyle kasy to zapomnij o Vifie o odrazu kupuj.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46833156
Jesli masz tyle kasy to zapomnij o Vifie o odrazu kupuj.
No wiadomo, ze wyzszy model lepszy, ale czy ten nizszy DEH3700MP wystarczy do takiego zestawu ktory ja chce... czyli jak wyzej pisany... radyjko, glosniczki... bez zadnych fajerwerkow... wzmacniaczy i innych... czy mimo wszystko lepiej zainwestowac w model DEH P3600MP??kacjen pisze: Jesli chodzi o radio to wiadomo - wyższy model lepszy.
VW Golf III GTI 20 Jahre
a odnosnie modelu ...3600... to nie podoba mi sie sposob obslugi potencjonometru... wole tak jak w ...3700... jakos nie przepadam za "pokretlami"...
Ostatnio zmieniony pn kwie 11, 2005 23:35 przez tommi3, łącznie zmieniany 1 raz.
VW Golf III GTI 20 Jahre
no kurcze a ja wlasnie tez chcialem ten model... DEH-P3630MP...ivanik pisze: Model 3600 ma lepszą końcówkę mocy co za tym idzie lepszą jakość dzwięku.
POWÓD. WALIŁO PO OCZACH W NOCY JAK DIABLI...
VW Golf III GTI 20 Jahre