Instalacja wzmacniacza w MK2

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
maniootek
Nowicjusz
Nowicjusz

Instalacja wzmacniacza w MK2

Post autor: maniootek » pt lip 20, 2007 11:13

Gdzie podłączyć ten kabel? To jest + do akumulatora:
Obrazek
nie mam pojęcia jak to podłączyć i gdzie no bo jeśli do akumulatora to jak ja go przeciągne przez całe auto przez deske rozdzielcza do akumulatora?

Druga sprawa to kabel cinch.
Obrazek

mam 4 wejscia na cinch w radiu i 4 w wzmacniaczu, a cinche mam 2 po jednej stronie więc gdzie?
RADIO:
Obrazek
Obrazek

WZMACNIACZ:
Obrazek
Ostatnio zmieniony pt lip 20, 2007 11:15 przez maniootek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bobek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Bobek » pt lip 20, 2007 11:26

Ten czerwony przewód mocujesz do klemy+ w akumulatorze najlepiej za pomocą konektorka oczkowego. Przewód ten przeciągasz do kabiny poprzez gumowe zaslepki (mosisz poszukać zaślepionych otworów technologicznych) lub obok wiazki elektrycznej która wchodzi do kabiny.
Przewód Rca podłaczasz za pomocą chichów(przy radiu) pod obojetnie jaki kanał tylko musi być podpiete pod L i pod R, a przy wzmacniaczu podłaczasz do ,,in put"

VW Golf mk 3 93r

Awatar użytkownika
maniootek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: maniootek » pt lip 20, 2007 12:23

nie moge sie przedostać z tym kablem do kabiny :/

Awatar użytkownika
Bobek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Bobek » pt lip 20, 2007 12:30

maniootek pisze:nie moge sie przedostać z tym kablem do kabiny :/
Tzn nie możesz sie przedostać, ze cos blokuje? czy wogole nie mozesz znalesc otworu do tego przewodu?.. Musisz dokładnie poszukać napweno znajdziesz..szukaj czarnych gumowych zaslepek lub całej wiązki przewodów, ktora wchodzi do kabiny..moze izolacja(przyklejona do przegrody odzielajacej silnik od kabiny) Ci zasłania dostęp.

VW Golf mk 3 93r

Awatar użytkownika
maniootek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: maniootek » pt lip 20, 2007 13:05

nie moge znalezc zadnego otworu, przy centrali elektrycznej nic nie zrobie bo to duzy panel i nie dostane sie za niego, znowu od strony silnika widze zaslepke, lecz gdy ja zerwe po drugiej stronie cos odrazu blokuje tak jakby druga, lecz nie mam zielonego pojecia jak sie do tego miejsca dostac od strony kabiny

Awatar użytkownika
Bobek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Bobek » pt lip 20, 2007 13:10

To musisz od strony kabiny odchylić wykładzinę i wtedy szukać otworu, moze w ten sposób będzie Ci łatwiej

VW Golf mk 3 93r

Awatar użytkownika
maniootek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: maniootek » pt lip 20, 2007 15:05

Bobek pisze:To musisz od strony kabiny odchylić wykładzinę i wtedy szukać otworu, moze w ten sposób będzie Ci łatwiej
no tak zgadza sie, zaraz pod pedalem sprzegla byla ta dziura przyslonieta kawalkiem drewna lol
wielkie dzieki !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”