Xplod sony-co jest z nimi?? Pomocy!

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
lordmatej
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Xplod sony-co jest z nimi?? Pomocy!

Post autor: lordmatej » wt lip 17, 2007 16:30

Witam fachowców.Mam radio o głośniki tej samej firmy sony x plod po podłączeniu wszystko było super-basy dudniły jak marzenie. Niedawno robiłem małe zamieszanie z tylnimi boczkami i przemieszczałem kable od głośników.Po złożeniu wszystkiego zapodałem sobie prodigi a tu kaszana!!!! NA tyle prawie zero basu a jak juz jest to taki tempy i bez polotu.Wydaje mi sie ze wieksza czesc mocy przejęły przednie głosniki a te z tyłu cienko pierdzą.Próbowałem konfigurować ustawienia w radiu ale nie moge dojsc do pelnej mocy tych głośników. Czy mozliwe ze po naruszaniu kabli mogło sie coś popier..lic?? Proszę o pomoc!! Acha sprzet jest nowy i ma ok 4 miesiecy i do niedawna wszystko było super.

...i zesłał pan Golfa na ziemie , by siał zamęt i zniszczenie...

Awatar użytkownika
Bobek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Bobek » wt lip 17, 2007 16:42

Wszystko wskazuje na to, że w tej mieszaninie przewodów pomyliłes biegunowośc po ponownym podłaczeniu głosników..sprawdź czy sie zgadzają + i -.

VW Golf mk 3 93r

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » wt lip 17, 2007 20:28

Awatar użytkownika
lordmatej
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: lordmatej » wt lip 17, 2007 20:50

Panowie wielkie dzieki!!! Punkty już Wam kliknąłem. Niby prosty problem a dla laika spory kłopot.Miałem porąbane +z- i stad kichowate brzmienie!! Naprawione juz i jest ok.temat można usunąć.

...i zesłał pan Golfa na ziemie , by siał zamęt i zniszczenie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”