Glosniki Helix dark blue 62.1

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

gruchol
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Glosniki Helix dark blue 62.1

Post autor: gruchol » pn lip 16, 2007 13:59

Siemka,
Wkońcu uzbierałem kasy żeby kupić głośniki.. :) Chciałem żeby chodziły pod samym radiem więc zdecydowałem sie na helix blue 62. Ale zanim nazbieralem kase to wyszly juz helix dark blue 62.1 i zdecydowalem sie je kupic bo wydawalo mi sie ze jak nowsze to chyba lepsze(albo conjmniej takie same jakościowo) Radio mam JVC kd-sh707r (może troche stare radio ale wydaje mi się że dobre :bajer: )

Głośniki graja bardzo przyjemnie, czysto i maja glebszy bas ale tylko do pewnego momentu zakres jest chyba do 60 a ja moge dac tak maksymalnie 28 bo pozniej zaczynaja "pierdziec"
Drzwi sa wygluszone, glosniki zalozone na dystansach.

Dodam że graja ciszej od starych glosnikow a byly zalozone orginaly VW wiec gdzie lezy problem bo nie wydaje mi sie ze tak ma byc???????
Ostatnio zmieniony pt lip 20, 2007 14:55 przez gruchol, łącznie zmieniany 1 raz.

100% syntetyczny olej Royal Purple [url]http://royalparts.pl/5w40/24-royal-purple-5w40-synerlec.html[/url]

Awatar użytkownika
Bobek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Bobek » pn lip 16, 2007 15:36

Witam. Prawdopodobnie głościczki zaczynaja Ci ,,pierdzieć" ponieważ w radiu jest za słaby wzmacniacz i po podkręceniu voluma powstają zniekształcenia i to powoduje złą pracę głosnika. Podłacz je jak możesz pod wzmacniacz i posłuchaj co będzie :hmm:

VW Golf mk 3 93r

gruchol
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: gruchol » pn lip 16, 2007 15:41

Bobek,
No troche bedzie ciezko wytrzasnac na szybko wzmacniacz ale postaram sie cos skolowac i zobaczymy narazie thx za rade

A może to byc tez wina przewodow, bo mam orginalne i sie zastanawiam czy jak je wymienie to bedzie zauwazalny efekt??

100% syntetyczny olej Royal Purple [url]http://royalparts.pl/5w40/24-royal-purple-5w40-synerlec.html[/url]

Awatar użytkownika
RyKa
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: RyKa » pn lip 16, 2007 15:48

Może głupie pytanie ale masz na pewno dobrze podłączone + i - przy głośnikach ?

OCEŃ MOJEGO VARIANTA :
viewtopic.php?t=111720" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

gruchol
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: gruchol » pn lip 16, 2007 15:53

RyKa,
Dobrze ;) bo juz to sprawdzalem, jak zamienie to sie basu sie traci...

[ Dodano: 16 Lip 2007 15:54 ]
RyKa,
Dobrze ;) bo juz to sprawdzalem, jak zamienie to sie bas traci...

Awatar użytkownika
Bobek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Bobek » pn lip 16, 2007 16:01

gruchol pisze:Bobek,
A może to byc tez wina przewodow, bo mam orginalne i sie zastanawiam czy jak je wymienie to bedzie zauwazalny efekt??
Raczej to nie bedzie przyczyną tego charczenia głosnika, ale wymiana na lepsze jak najbardziej jest wskazana minimum 2.5mm2.

VW Golf mk 3 93r

Awatar użytkownika
RyKa
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: RyKa » pn lip 16, 2007 16:03

Spytałem bo zawsze trzeba szukać przyczyny po kolei.
Przewody na pewno trochę polepszą dźwięk ale wg mnie to jeszcze nie jest problem przewodów.
Może rzeczywiście radio nie wyrabia.
A nie masz problemów z tym że jak głośniej robisz to wyświetlacz od radia przygasa?

OCEŃ MOJEGO VARIANTA :
viewtopic.php?t=111720" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pn lip 16, 2007 16:06

Przeciwfaza tu nie ma nic do tego charczenia ,tylko brak wzmacniacza ,bo w radiu wraz ze wzrostem głośności wzrasta poziom zniekształceń THD. Poszukaj czy masz w radiu filtr do odcięcia basów na np. 80hz ,wtedy bas się poprawi (szybkość) ,no i wyłącz Loudnes i podbicie basu daj na 0 , a będziesz mógł "głośniej" grać .

PS: drzwi masz "zrobione" ?

gruchol
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: gruchol » pn lip 16, 2007 16:09

RyKa,
Nic nie przygasa wyglada wszystko normalnie...
Jedynie co moge powiedzieć ze jak sie pusci jakas piosenke z glebokim dlugim basem to strasznie sie sciszaja te glosniki no i jak chce dac glosniej to zaczynaja tak samo "pierdziec", ale nic sie nie przyciemnia.

Zaczne od tego wzmacniacza, moze w miedzy czasie uda mi sie przewody zmienic i zobaczymy..

[ Dodano: 16 Lip 2007 16:27 ]
powalla,
Drzwi zrobione, wygluszone i na dystansach..
W radiu jest normlany equalizer (nie wiem jak to sie pisze) i kazde pasmo sobie ustawiam...
No jak ujme niskie tony to idzie puscic glosniej ale ja bym chcial miec tez i niskie a nie takie "plytkie granie" [-(

[ Dodano: 20 Lip 2007 14:53 ]
Oj chyba bedzie ciezko zalatwic jakis wzmacniacz:( jak juz jest od kogos pozyczyc to takie dziwne cuda ze strach zakladac (typu z napisem 400W a wielkosci jest cegly) wiec pytanie co mi polecacie dwu kanalowego pod te glosniki żeby je sprawdzic pod wzmacniaczem (jak by sie okazalo ze to nie wina radia to zeby sie nadawal przyszlosciowo pod suba jakiegos...)

Kase jaka moge na to przeznaczyc to jakies 150zł- wiem ze nie za wiele ale wiecej nie wyrobie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”