Jak podlaczyc głosniki?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Jak podlaczyc głosniki?
Pytanko w sumie juz sie pytalem ale jeszcze jedno.
Zestaw na przod ESK bedzie mial podlaczone ze wzmaka 4 kanaly kazdy glosnik swoj kanal.Mam w komplecie 4 zwrotnice 2 szt tweeterow i 2 szt basowych .Teraz pytanko.Kable glosnikowe beda szly w golfie 2 tak : dwie zyły czyli 4 przewody na jedne drzwi do kazdego glosniczka zyla 2x2,5.. do zwrotnicy i ze zwrotnicy do glosnika i ile moze metrow byc kabla od wzmaka z bagaznika do drzwi mniej wiej potrzeba ?
Zestaw na przod ESK bedzie mial podlaczone ze wzmaka 4 kanaly kazdy glosnik swoj kanal.Mam w komplecie 4 zwrotnice 2 szt tweeterow i 2 szt basowych .Teraz pytanko.Kable glosnikowe beda szly w golfie 2 tak : dwie zyły czyli 4 przewody na jedne drzwi do kazdego glosniczka zyla 2x2,5.. do zwrotnicy i ze zwrotnicy do glosnika i ile moze metrow byc kabla od wzmaka z bagaznika do drzwi mniej wiej potrzeba ?
-
- Użytkownik
Nie wiem ile dokladnie ci potrzeba tych metrow ja nie mam MK2 , ale sadze ze 4-5 m to juz oporowo.
JEsli podlaczasz system, czyli glosniki woofer+ tweeter to nie korzystasz z 4 kanalow wzmaka ale z 2!! Nie mozes podlaczyc sam tweeter bezposrednio pod wzmaka.
Woofer i tweeter maja byc podlaczone rownolegle,
JEsli podlaczasz system, czyli glosniki woofer+ tweeter to nie korzystasz z 4 kanalow wzmaka ale z 2!! Nie mozes podlaczyc sam tweeter bezposrednio pod wzmaka.
No to juz nic niekumam bo pare postow wczesniej pare osob mi pisalo ze wlasnie tak mam podlaczyc kazdy kanal wzmaka oddzielnie pod kazdy głosnik ? Wiec jak wkoncu ?manieczek111 pisze:Nie wiem ile dokladnie ci potrzeba tych metrow ja nie mam MK2 , ale sadze ze 4-5 m to juz oporowo.
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Użytkownik