bass reflex gdzie ?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
bass reflex gdzie ?
mam pyatniae gdzie musi być zamontowany bass reflex ? chodzi mi dokladnie o to czy może to być boczna ściana. Jesli tak to gdzie.
- Trochim
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
teroetycznie bez różnicy jest miejsce umieszczenia otworu. Czy to będzie przednia, boczna, tylna ścianka. Skierowanie tego otworu w ścianę jakiś kąt może dodatkowo jeszcze uwydatnić bas jednak moze on przybrać formę "buczenia" co nie każdemu odpowiada.
Moja rada to nie kieruj go w żaden kąt dzwięk będzie "czystszy" (bez dodatkowych ubarwień) oczywiście jak wszystko jest ładnie dopasowane.
Moja rada to nie kieruj go w żaden kąt dzwięk będzie "czystszy" (bez dodatkowych ubarwień) oczywiście jak wszystko jest ładnie dopasowane.
Nissan Patrol K160
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
tz sam robie skrzynie ktoś mi podliczył wymiary teraz mi zostało tylko z tym bass reflexem,byłbys wstanie mi pomóz z tym basem? byłbym wdzieczny,co bym ci musiał podac pozdrŁuki pisze:odpowiednia
musisz sobie wyliczyć z wartości głosnika
chyba że robisz amatorke.... to wtedy też bez różnicy... tylko jak to będzie grać