Jak podłączyć subwoofer CDX S 22
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Jak podłączyć subwoofer CDX S 22
Witam. Posiadam radio Sony CDX S-22. Jak podłączyć do niego subwoofer? Bo z tego co wiem można albo podłączyć tylne głośniki albo subwoofer, więc chyba ma wyjście na subwoofer. Tak by wskazywała regulacja "Sub" w radiu. Teraz pytanie czy podłączyć go do kostki czy za pomocą czinczy(czyli osobny wzmacniacz wchodzi w grę)? Wydaje mi się, że powinno się podłączyć do kostki ale nie wiem w które miejsca. 3 są wolne. Zrobić fotki jak to wygląda?
pozdrawiam
pozdrawiam
Re: Jak podłączyć subwoofer CDX S 22
witaj a nie masz wyjścia na czincze pod suba takiego masz suba? napisz coś wiecejEterboj pisze:Witam. Posiadam radio Sony CDX S-22. Jak podłączyć do niego subwoofer? Bo z tego co wiem można albo podłączyć tylne głośniki albo subwoofer, więc chyba ma wyjście na subwoofer. Tak by wskazywała regulacja "Sub" w radiu. Teraz pytanie czy podłączyć go do kostki czy za pomocą czinczy(czyli osobny wzmacniacz wchodzi w grę)? Wydaje mi się, że powinno się podłączyć do kostki ale nie wiem w które miejsca. 3 są wolne. Zrobić fotki jak to wygląda?
pozdrawiam
witam ponownie no sluchaj jak masz pasywny to mozesz podlaczyc go jako suba jako pod glosnik ale efekt bedzie kiepski na pewno musi byc tu wzmacniacz zastosowany gdyz nawet jesli masz wyjsce w radiu na suba osobno to musisz i tak miec zmachola bo same radio ci tego glosnik nie pocignieEterboj pisze:Suba mam domowej roboty, pasywny. Ładny głośniczek Pioneera. Nie wiem czy można podłączyć ten subwoofer pasywny do radia. Czy to radio ma wyjście sub w kostce czy na czinczach? Bo jeśli na czinczach to sobie odpusze bo do tego jest potrzebny wzmacniacz jeszcze:/
Samo radio pociągnie. Może nie jakoś kozacko ale na pewno będzie znaczna różnica. Miałem kiedyś starsze radio kasetowe sony 4x45 i grało całkiem całkiem ale nie było odcięcia pasma. Zależy mi na podłączeniu subwoofera pod wyjście sub bo tam już jest fabryczne odcięcie pasma w radiu. Czyli nie wiesz jak to zrobić? Tzn czy w kostke to się wpina czy za pomocą czinczy tylko przez wzmacniacz?
no jak juz mowilem jesli w radiu masz z tylu czincze tzn wyjscie na suba to tam sie podlanczasz jesli nie masz to wpinasz sie normalnie do kostki zamiast np tylnego prawego glosnika podpinasz subaEterboj pisze:Samo radio pociągnie. Może nie jakoś kozacko ale na pewno będzie znaczna różnica. Miałem kiedyś starsze radio kasetowe sony 4x45 i grało całkiem całkiem ale nie było odcięcia pasma. Zależy mi na podłączeniu subwoofera pod wyjście sub bo tam już jest fabryczne odcięcie pasma w radiu. Czyli nie wiesz jak to zrobić? Tzn czy w kostke to się wpina czy za pomocą czinczy tylko przez wzmacniacz?
wiesz o jakie radio mi chodzi w ogóle?:) bo ono prawdopodobnie ma w standardzie już wbudowany "kanał" pod suba. Jak podłączysz to tak jak zamiast tylnego głośnika ale jest odcięty zakres pasma górnego. Gra właśnie ten kanał z subwooferem albo tylne głośniki. Nie chodzi mi tu o czincze. Wiesz jak to podłączyć?
Eterboj pisze:wiesz o jakie radio mi chodzi w ogóle?:) bo ono prawdopodobnie ma w standardzie już wbudowany "kanał" pod suba. Jak podłączysz to tak jak zamiast tylnego głośnika ale jest odcięty zakres pasma górnego. Gra właśnie ten kanał z subwooferem albo tylne głośniki. Nie chodzi mi tu o czincze. Wiesz jak to podłączyć?
tak wiem o jaki chodzi...tak grac bedzie albo subufer albo tylne głosniki...