Wzmacniacz do suba, a 4 kanaly z radia...

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
drill
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Wzmacniacz do suba, a 4 kanaly z radia...

Post autor: drill » wt cze 05, 2007 21:41

witam

z radia wychodza 4 kanaly... przod jeden to sredniotonowy + gwizdek na kanal.... drugi tak samo... z tylu na trzecim dwa sredniotonowe szeregowo, a na czwartym sub...

mam wzmacniacz dwukanalowy z mostkiem i chce podpiac pod niego suba... do wzmacniacza ida czincze z radia ale nie ma wejscia na zwykle kable glosnikowe.. jest tylko wyjscie pod ktore podepne suba... z w takim razie z tym czwartym kanalem pod ktorym byl podpiety wczensiej sub? zostanie "wolny"?
jesli tak to zamast szeregowego polaczenia na trzecim zrobie je osobno... jesli nie to wybaczcie moje poczatkujace lamerstwo i oswieccie mnie :D:D

Obrazek

Awatar użytkownika
slimak20
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: slimak20 » wt cze 05, 2007 22:44

Wiec trzeba cie poprawic bo z tym podłaczeniem to spalisz swoje koncowki w radiu.jesli dobrze zrozumialem to masz podlaczone pod wyjscie tylne glosnikowe z radia na jednej stronie suba a na drugiej(np.lewy tył) dwa glosiki do "kupy podlaczone ze sobą???dobrze rozumiem

[ Dodano: 05 Cze 2007 22:49 ]
Podłacz sobie pod radio tylko na przód
drill pisze:sredniotonowy + gwizdek
!!na tył średiotonowe ale osobno po jednym na wyjscie!!(albo wogole je wywal z tylniej polki)!!!A wzmaka zmostkuj i podlacz do niego suba.....i cinczami do radyja !!! I cala filozofia

VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)

Awatar użytkownika
drill
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: drill » wt cze 05, 2007 22:50

co rozumiesz przez "do kupy" ? :D

sa na jednym kanale szeregowo, tj + do pierwszego - z niego do + z drugiego a od niego - do radia... sa 4ohmowe wiec powinno byc ok... ale mniejsza z tym :D

czy ktos potwierdzi moje rozumowanie? bede mogl sie pozbyc takiego podlaczenia i dac kazdy z wyzej wymienionych na osobny kanal a wzmacniacz na czincze i dalej od niego do suba?

[ Dodano: 05-06-2007, 22:53 ]
slimak20 pisze:Podłacz sobie pod radio tylko na przód (..) !!na tył średiotonowe ale osobno po jednym na wyjscie!!(albo wogole je wywal z tylniej polki)!!!A wzmaka zmostkuj i podlacz do niego suba.....i cinczami do radyja !!! I cala filozofia
nie mam glosnikow w polce... graja w tylnych boczkach w miejscu gdzie wkladali czasami fabryczne szesnastki na tyl 3drzwiowego mk3....

chce je podlaczyc na dwa osobne kanaly, a wzmacniacz (z mostkiem i subem) na czincza... jako ze jestem bardzo poczatkujacy to sadzilem wczesniej ze do wzmacniacza wchodza kable glosnikowe i nastepnie z niego wychodza :D

Obrazek

Pan_sowa
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pan_sowa » śr cze 06, 2007 00:40

Dobrze myślisz takie połączenie jak piszesz jest prawidłowe, czyli w radiu dwa przednie kanały tak jak masz, średniotonowy + twetter , tylne daw kanały osobno na karzdy po jednym z tych głosników które do tychczas były w szereg, a do wzmacniacza sygnał czinaczmi i mostek na suba.
Ostatnio zmieniony śr cze 06, 2007 00:41 przez Pan_sowa, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”