glosniki mkII

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
fck
Ma gadane
Ma gadane

glosniki mkII

Post autor: fck » czw maja 31, 2007 22:26

mam golfa mkII cl z 1991 roku.Cl-ki niemaja glosnikow w przednich drzwiach bo zamiast nich sa kiesznie,maja je obok tylnich slupkow.Po poprzednim wlascicielu pozostaly tam glosniczki blaupunkta 75 watt(calkiem ladnie graja) ale wkurzalo mnie ze mam glosniki tylko z tylu.Dzis czyszcze sobie samochod,a dokladnie deske rozdzielcza,po obu bokach deski na podszybiu sa takie odkrecane "prostokaciki",odkrecilem je z ciekawosci a tam takie male glosniczki srednicy ok 6-8 cm.Niestety glosniki te niedzialaja.I stad moje pytanie,czy glosniki z przodu byly seryjnie w wersji cl czy ktos je tam wsadzil.Bo jesli sa seryjnie to powinien podciagniety byc kabel wiec niebede musial bawic sie z kablami

Moja Sroczka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=421688

fix123
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Re: glosniki mkII

Post autor: fix123 » pt cze 01, 2007 13:58

fck pisze:mam golfa mkII cl z 1991 roku.Cl-ki niemaja glosnikow w przednich drzwiach bo zamiast nich sa kiesznie,maja je obok tylnich slupkow.Po poprzednim wlascicielu pozostaly tam glosniczki blaupunkta 75 watt(calkiem ladnie graja) ale wkurzalo mnie ze mam glosniki tylko z tylu.Dzis czyszcze sobie samochod,a dokladnie deske rozdzielcza,po obu bokach deski na podszybiu sa takie odkrecane "prostokaciki",odkrecilem je z ciekawosci a tam takie male glosniczki srednicy ok 6-8 cm.Niestety glosniki te niedzialaja.I stad moje pytanie,czy glosniki z przodu byly seryjnie w wersji cl czy ktos je tam wsadzil.Bo jesli sa seryjnie to powinien podciagniety byc kabel wiec niebede musial bawic sie z kablami

witam
tak jeśli chodzi o te głośniczki na podszybiu 89mm to one powinny być orginalnie podpięte kabelki...ja w swoim miałem koloru siwego druga sprawa jeśli chodzi o głośniki w drzwiach nie ma tam orginalnie nie ma tam mocowań ale na tym forum jest kubus20 który może ci przerobić boczki i wstawisz sobie tam głośniki 165mm i wygłuszyć drzwi..pozdr

Awatar użytkownika
fck
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: fck » sob cze 02, 2007 14:06

wszystko dzis dokladnie obejrzalem.Niezly bajzel ktos tam zrobil,a mianowicie te glosniki w podszybiu sa nieorginalne bo jakies 3 cm mniejsze i niepasuja do otworow mocujacych poprostu sa mniejsze.Pobawilem sie z kablami przy kostce i podlaczylem 1,drugi niedziala

Moja Sroczka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=421688

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”