Pytanie do audiofili. -> Nie śmiać się ze mnie
Kumpel mi powiedział że miał mocny zestaw CARAUDIO w starym aucie (jakis kombiak to był ale już nie pamiętam co).
I tak głośno słuchał że subwofer wydmuchał mu uszczelkę w drzwiach i potem miał akwarium w samochodzie.
Mi też cieknie, też lubie podgłosić, i tez mam problem z uszczelką. To może mieć jakiś związek ? Może coś zawalilem przy wytłumianiu
Moc głośnika basowego
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
W prawdzie nie jestem audiofilem ale miałem okazję słuchać różnego sprzętu, i przy "normalnmym" sprzęcie którego mozemy słuchać bez ryzyka poważnego uszkodzenia słuchu, to niespotkałem się żeby wydmuchało uszczelkę, aczkolwiek problem nieszczelności bagażnika po zamontowaniu suba jest mi znany, jednak najcześciej przyczyną są drgania ,a nie ciśnienie które to moze wydmuchać uszczlkę:) i z tego co wiem dzieje się to najczęsciej w starszych samochodach, i jak zwykle bywa w takich przypadkach trudno zlokalizowac taką usterkę, pozostaje nam jedynie polewnie wodą samochodu i obserwacja...i tak aż do skutku.