MkII Taka kombinacja z głosnikami Prosze o podpowiedz

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

MkII Taka kombinacja z głosnikami Prosze o podpowiedz

Post autor: Dystans6 » czw maja 03, 2007 23:02

W moim golfie siedzi soniacz xr c420rds ze zmieniarka 10 plytowa troche stary juz sprzecior i mam takie pytanie .W moim golfie siedzi 6 oryginalnych glosnikow vw i mysle czy nie zrobic czegos takiego jak : Mam 2 skrzynki po kolumnach takich od wiezy i czy nie wsadzic tam jakis dobrych glosniczkow basowych i wsadzic te 2 skrzynki do bagaznika .Dzwiek ze skrzynki chyba jest znacznie lepszy od takiego glosnika wmontowanego w polke a i nie niszczyl bym polki przy okazji .Co o tym myslicie mam radio wyjscie 4x22W wiec jakie glosniki wpakowac do tych skrzynek co myslicie o tym??

Awatar użytkownika
Gobo90
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Gobo90 » czw maja 03, 2007 23:16

zły pomysł kup jeden głośnik basowy jakiś lepszy (PB) zrób mu skrzynie na wymiar z czasem jak będą fundusze kup wzmak i jakoś ci to zagra a tak to lipa....

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » pt maja 04, 2007 10:00

napisz ile pieniązków chcesz przeznaczyć, bo te kolumny z domu nie nadają sie :)

ditomek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: ditomek » pt maja 04, 2007 12:36

kolumny z domu wożone w samochodzie moga ulec uszkodzeniu. Rozeschnie sie skrzynka lub wysoka temp uszkodzi sam głosnik. Takie przymadki zdarzają się raczej rzadko ale powinieneś o tym wiedzieć.
Czytając Twój post mam wrazenie ze nie masz kasy na jakies wieksze instalacje.
Skoro tak to zaczałbym od najprostszych - porzadnie przykręć głosniki (o ile w twoim przypadku trzymają sie tapicerki) Kolejny krok to skrzynka z jakimś 25cm głosnikiem - na razie pod radio ale pozniej pod wzmak.
to o co pytasz jest do zrobienia i raczej powinno poprawic odtwarzanie basu. pytanie tylko czy jest sens robić taką rzeźbę. odpuśc to sobie.
zamocuj porzadnie głosniki z rob normalnego suba nawet na jakims tanim głosniku. A nawet taki gówniany alphard za 100 zł zagra lepiej niz to co proponujesz.

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Dystans6 » pt maja 04, 2007 21:29

No kasa byla ale sie zmyla nieprzewidziane okolicznosci wynikly .W sumie to ten dzwiek nie jest jeszcze taki tragiczny jak na standardowe glosniki ale chcialem zmienic na cos lepszego .Myślalem ze taki glosnik w skrzynce lepijej sie zachowuje niz wsadzony w polke dlatego zapytalem . A jaki zestaw proponujesz do golfa II ? Chodzi mi glównie o to żeby nie ingerować i nie psuć oryginalnych plastików i polek zachowac go tak aby nie bylo widac nawet jakichkolwiek zmian a zeby dobrze gralo .Mam jesczze taki odgłos w glosnikach jak zapale samochod to slychac szumy w glosnikach od obrotow tak jakby to z alternatora jakis filtr zakluceniowy dać czy gdzie szukać przyczyny ?bo kable wysokiego napiecia wymienilem na BERU nowiutkie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”