utleniony kabel od anteny???pomocy
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
utleniony kabel od anteny???pomocy
mam pewnien problem.Otoz nagle radio w moim samochodzie przestalo dzialac, tzn plyty dzialaja jak dawniej ale moje radio (jvc kd-s70r) przestalo lapac stacje radiowe.Kiedy jestem w miescie wyszukuje tylko eske ale jak jade na obrzeza to i eska ginie,poza tym nie wyszukuje innych stacji.Myslalem ze moze ktos mi cos w opcjach poprzestawial ale specjalnie wyjalem radio na caly dzien zeby sie rozkodowalo i bez zmian.Znajomy mi powiedzial ze to prawdopodobnie kabel od anteny utlenil sie w jakims miejscu... I co ja mam wyjmowac deske rozdzielcza zeby sie do niego dostac??pomozcie bo niewiem co zrobic
Moja Sroczka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=421688
dokładnie tak, kabel idzie do anteny i tam sie łączy, a sprawdzałes wtykę co jest wpieta do radia? weż na próbę podłącz jakąkolwiek inna antenę samochodową i zobacz co sie dzieje, jezeli zacznie normalnie ściagać stacje to wymień całą antenę, reperować starej sie nie opłaca, nowe kosztuję nie duzo, jezeli na nowej bedzie to samo (tzn. dalej nie łapie stacji) to być może tuner radiowy padł i trzeba będzie radio do serwisu daćfck pisze:kabel laczy sie z antena tak przy blotniku
...