Oryginalne radio Golf V

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Darek_21
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 67
Rejestracja: sob wrz 26, 2009 17:20
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Oryginalne radio Golf V

Post autor: Darek_21 » ndz wrz 27, 2009 21:43

Witam
Kupiłem niedawno golfa V i nie było w nim radia.Mam pytanko jakie sa montowane radi w rocznikach 07r bo na allegro widziałem rozne rodzaje.Nie mam navki ale jest klimatronik



Awatar użytkownika
Maciuś01
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 575
Rejestracja: czw paź 26, 2006 17:08
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Maciuś01 » śr wrz 30, 2009 09:41

W golfie V było montowanych wiele modeli radyjek wiec zdecyduuj sie na takie które ci odpowiada finansowo lub wypsarzeniowo i montuj i będzie ok. Albo jedź do serwisu niech sprawdza jaki model był założony fabrycznie i taki kup i zamontuj.

A jak chcesz wydać więcej kaski to np. coś takiego:
http://www.allegro.pl/item755948987_rad ... x_cam.html
tylko znajdź typowo do mk 5
albo uzywka 2 din
http://www.allegro.pl/item752022388_jvc ... _roku.html

albo avic 3 hd

Albo coś takiego:

http://www.allegro.pl/item749872403_pio ... kazja.html
Ostatnio zmieniony śr wrz 30, 2009 09:52 przez Maciuś01, łącznie zmieniany 1 raz.



Darek_21
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 67
Rejestracja: sob wrz 26, 2009 17:20
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: Darek_21 » śr wrz 30, 2009 18:08

Ogolnie chciałbym oryginalne takie jak było fabrycznie.Po zakupieniu takiego radia trzeba go logowac techem jechac do serwisu czy działa wszystko po załozeniu??Po nr VIN da sie dojsc jakie było radio??



Awatar użytkownika
Maciuś01
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 575
Rejestracja: czw paź 26, 2006 17:08
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Maciuś01 » czw paź 01, 2009 08:03

radio musi mieć kod po vin sprawdzą w serwisie wyposarzenie fabryczne i podadzą jakie było radio zamontowane



Darek_21
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 67
Rejestracja: sob wrz 26, 2009 17:20
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: Darek_21 » sob paź 03, 2009 11:02

Dzwoniłem do serwisu i nie mogą sprawdzic po nr VIN ani po niczym jakie było oryginalnie radio zamontowane.
A ja niewiem czy to było radio na CD czy mp3 bo navi to raczej odpada



Awatar użytkownika
Maciuś01
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 575
Rejestracja: czw paź 26, 2006 17:08
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Maciuś01 » sob paź 03, 2009 17:22

Darek_21 pisze:Dzwoniłem do serwisu i nie mogą sprawdzic po nr VIN ani po niczym jakie było oryginalnie radio zamontowane.
A ja niewiem czy to było radio na CD czy mp3 bo navi to raczej odpada
Co to znaczy nie mogą? przcież te dane są i koniec! Może nie podają takich informacji telefonicznie tylko osobiscie. A poza tym nie masz czegoś w papierach czy cos?



Darek_21
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 67
Rejestracja: sob wrz 26, 2009 17:20
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: Darek_21 » ndz paź 04, 2009 11:40

Nie mam nic napisane w papierach.Dzwoniłem i pytałem czy jest mozliwosc zeby po nr VIN odczytac jakie było oryginalnie radio.Odpowiedz ze takiej informacji VIN nie posiada tylko wyposazenie i cos tam jeszcze.Jedynie mozna przyjechac osobiscie i zobacza jakie sa wtyczki wtedy moze cos powiedza.
I niewiem czy ewentualnie jesli oryginalnie było cd i czy jak bym teraz kupił mp3 to bedzie działac??

Dokładnie o takie chodzi:
CD:
http://allegro.pl/item740398778_radio_c ... zesci.html
mp3:
http://allegro.pl/item757452668_radio_c ... caddy.html
Ostatnio zmieniony ndz paź 04, 2009 11:42 przez Darek_21, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 9911
Rejestracja: pt lis 23, 2007 00:13
Lokalizacja: GDA
Auto: 5N2
Silnik: CUWA

Post autor: doggie » pn paź 05, 2009 11:06

Darek_21, kup sobie radio z seri RCD... pod piątkę, do radia zawsze jest dołączony PIN, nie będzie najmniejszego problemu


Obrazek

Awatar użytkownika
Maciuś01
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 575
Rejestracja: czw paź 26, 2006 17:08
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Maciuś01 » pn paź 05, 2009 12:18

Jak juz to weź radyjko z mp3 najważniejsze aby miało kod jak je kupujesz. Wszystko powinno pasować bez problemów.

Ale ja bym zainwestował parę groszy w cos 2 din z dvd dołożysz 500 pln + 150 maks za montaż ale będzie bez porównania lepiej. Wiem że próbuje w ten sposób wydawać nie swoją kasę ale efekt będzie zupełnie inny. A jak będziesz chciał dołożyć np subwoofer to juz wogóle docenisz lepszy sprzęt.



Darek_21
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 67
Rejestracja: sob wrz 26, 2009 17:20
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: Darek_21 » śr paź 07, 2009 21:46

W sumie kupie radio mp3 oryginalne i na kostki wsio bedzie pasowało??bo miałem wczesniej Vectre C i kazde radio miało inne kostki i nie dało sie załozyc np radia z mp3 na radio ktore było oryginalnie cd



Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 9911
Rejestracja: pt lis 23, 2007 00:13
Lokalizacja: GDA
Auto: 5N2
Silnik: CUWA

Post autor: doggie » śr paź 07, 2009 22:00

Darek_21 pisze:W sumie kupie radio mp3 oryginalne i na kostki wsio bedzie pasowało??bo miałem wczesniej Vectre C i kazde radio miało inne kostki i nie dało sie załozyc np radia z mp3 na radio ktore było oryginalnie cd
na 100% będzie pasowało, jak ktoś wyjmuje ori radio na rzecz innego to z reguły musi dać przejściówkę, więc ty nic nie będziesz musiał kombinować, tylko spinasz kostkę i wszystko będzie działało iwspółgrało z oświetleniem kokpitu


Obrazek

Awatar użytkownika
lukasfenix
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 646
Rejestracja: sob sie 04, 2007 19:14
Lokalizacja: Poznań

Re: Oryginalne radio Golf V

Post autor: lukasfenix » śr sty 06, 2021 19:04

Witam.
Odgrzewam po przeszło 11 latach. :food:
Które z tych radyjek było montowane w wyższych wersjach wyposażenia g5?
Któreś ma mp3?
Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam! :bigok:



ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości