Climatronic z mk4 do mk2-swap.

Wszystko na temat chłodzenia i grzania w naszych autach

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

BALON666
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: pt lip 21, 2017 10:54

Climatronic z mk4 do mk2-swap.

Post autor: BALON666 » czw sie 17, 2017 14:52

dzięki teraz chyba ogarne
z klimatronika zostały mi wolne kable
za co odpowiadają gdzie je podłączyć
-szary
-żółty z niebieskim prążkiem
-niebieski z białym prążkiem
-czerwony z niebieskim prążkiem



Awatar użytkownika
mskostek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: czw mar 23, 2006 19:17
Lokalizacja: Marki
Auto: Golf II
Silnik: 1.9

Climatronic z mk4 do mk2-swap.

Post autor: mskostek » śr paź 04, 2017 21:49

Climatronica ciąg dalszy. Klima nabita jedyne błędy jakie wyskakują to od nawiewu na nogi i obiegu wewnętrznego. Wentylatory załączają się . Sprzęgiełko na kompresorze załącza się. A Klima dalej nie chłodzi. Czy to może być padnięty sprężarka ?


Edit:
- czy jak podejmę pod kompa to da się gdzieś w blokach sprawdzić czy nabija ciśnienie ?
- ile powinno wejść czynnika do takiego układu? Dodam tylko źe wszystko pod maską jest z golfa 3 tylko pracownik pod deską z golfa 4 . U mnie weszło 660



Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Posty: 14128
Rejestracja: śr sty 28, 2009 23:59
Lokalizacja: Leżajsk
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Climatronic z mk4 do mk2-swap.

Post autor: Michał_1977 » pt lis 03, 2017 20:39

mskostek, najlepiej podpiąć pod maszynę i zobaczyć jaka jest różnica ciśnień. Jeśli różnica bedzie mała,to albo kompresor,albo zawór rozprężny.


:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
mskostek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: czw mar 23, 2006 19:17
Lokalizacja: Marki
Auto: Golf II
Silnik: 1.9

Re: Climatronic z mk4 do mk2-swap.

Post autor: mskostek » ndz lip 22, 2018 16:43

Po długich bojach mam wreszcie w pełni działający climatronc w golfie II . Tylko mam pytanie . Wszystko co pod maską jest z Golfa III a pod deską z golfa IV . Ile powinno wejść czynnika? U mnie po ponownym nabyciu weszło 750 . Czy to jest prawidłowa ilość?



Awatar użytkownika
Gacekk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 372
Rejestracja: sob mar 01, 2008 03:26
Lokalizacja: Iława
Kontakt:

Re: Climatronic z mk4 do mk2-swap.

Post autor: Gacekk » wt lip 24, 2018 14:18

U mnie chyba niecałe 700g wyszło, ale moge się trochę mylić. Toledo pod maską


MK2 ABF --- 16vT
Passat B4 2.0 16V ABF -- było
Polo 68cf2 1.6 ABU z CBR carbs -- było
Golf mk2 Turbo AWX/ARL, 0.216, ecu AFN, FMIC, soft by TUNE-UP ---- było
Jetta mk2 GT 16V PL na digi 2 ---- było
Passat B3 1.9TD AAZ seria ---- było

Awatar użytkownika
Smolski
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 159
Rejestracja: ndz kwie 17, 2011 13:09
Lokalizacja: Mikołów

Re: Climatronic z mk4 do mk2-swap.

Post autor: Smolski » sob wrz 14, 2019 00:02

Witam. Posiadam w jetta a2 chłodnice długą na 700mm. Czy może ktoś podpowiedzieć jak upchnąć do tego chłodnice klimy z golf 4? A może z innego auta proponujecie zamontować?



Awatar użytkownika
BlackDog
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 468
Rejestracja: ndz lip 29, 2012 12:20
Lokalizacja: Tarnogród [LBL]
Kontakt:

Re: Climatronic z mk4 do mk2-swap.

Post autor: BlackDog » ndz wrz 15, 2019 15:36

Smolski pisze:
sob wrz 14, 2019 00:02
A może z innego auta proponujecie zamontować?
Tolledo 1 :bajer:


Obrazek

Mój graciejo >>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=473826" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Wariat220
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: pt kwie 01, 2016 00:36
Lokalizacja: Tam na skrzyżowaniu w prawo i za niebieskim domem pierwsza brama na lewo
Auto: Golf II GT 1.8 RP
Silnik: RP

Re: Climatronic z mk4 do mk2-swap.

Post autor: Wariat220 » ndz maja 24, 2020 11:53

Witam. W tamtym roku dołączyłem do grona posiadaczy climatronica w mk2 :okej: Jeśli ktoś potrzebuje informacje na temat montażu lub podpięcia instalacji elektrycznej zgodnie ze schematami, tak jak ma to być fabrycznie, niech śmiało się pyta. Pomimu wielu waszych wcześniejszych porad, miałem sporo mniejszych, bądź większych problemów. Na szczęście wszystkie dało radę rozwiązać :grin: Taka jedna rada na sprostowanie pewnej rzeczy - Pod żadnym pozorem nie ucinajcie rurki odprowadzającej skropliny z nagrzewnicy!!! Stamtąd nie leci kilka kropel.. W deszczowy letni dzień potrafi się lać nawet kubek wody na około 30min jazdy!



Zyygi19
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 27
Rejestracja: wt maja 08, 2007 16:59
Lokalizacja: Koscierzyna/ POMORSKIE
Kontakt:

Re: Climatronic z mk4 do mk2-swap.

Post autor: Zyygi19 » śr lut 17, 2021 20:49

Posiada ktoś rozpiskę pinów przekaźnika wentylatorów J293 10 pinów .


Zyygi

ernesto-cichy
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 189
Rejestracja: wt sie 26, 2008 13:26
Lokalizacja: warszawa
Kontakt:

Re: Climatronic z mk4 do mk2-swap.

Post autor: ernesto-cichy » wt kwie 26, 2022 11:12

siemka może ktoś ma chęć zamontować climatronik w mk2, płacę jak za prezydenta, jak coś pw



t0min4t0r
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: śr cze 06, 2018 23:15
Lokalizacja: Świdwin
Auto: Volkswagen Golf Mk2
Silnik: RP

Re: Climatronic z mk4 do mk2-swap.

Post autor: t0min4t0r » czw sie 11, 2022 11:14

Witam, posiada ktoś schemat instalacji klimatronika z czujnikiem na 4 piny, bez can przedlift, octavia golf? Będę wdzięczny, ewentualnie jak podłączyć ten czujnik.



Awatar użytkownika
grg474
_
_
Posty: 5900
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 10:56
Lokalizacja: Skarżysko

Re: Climatronic z mk4 do mk2-swap.

Post autor: grg474 » ndz sie 14, 2022 17:13

t0min4t0r pisze:
czw sie 11, 2022 11:14
Witam, posiada ktoś schemat instalacji klimatronika z czujnikiem na 4 piny, bez can przedlift, octavia golf? Będę wdzięczny, ewentualnie jak podłączyć ten czujnik.
wrzuć mi adres email na pw to ci podeślę


Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Pasat B7

ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja i ogrzewanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości