[mk4] Panel Climatronica

Wszystko na temat chłodzenia i grzania w naszych autach

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

bolo9823
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 160
Rejestracja: czw kwie 19, 2018 14:29
Auto: Volkswagen Golf 4 1.9 TDI ALH

[mk4] Panel Climatronica

Post autor: bolo9823 » pt kwie 24, 2020 01:34

Witam, czy ktoś wie jak przekodować panel climatronica w mk4 ? Stary climatronic (z dupką białą i bez can) zepsuł się, od czasu do czasu wyłączał i włączał dmuchawę. Kupiłem na szrocie climatronic z passata b5 po lifcie (climatronic bez dupki i z canem), miałem juz licznik z canem wiec wystarczyło pociągnąć kabelki. No ale do sedna, nowy panel miał kodowanie 17000 wiec ni jak do golfa, przeczytałem ze u mnie w 1.9 tdi powinno byc 01000, ale po wpisywaniu tych wartości climatronic ich nie przyjmował , wiec wpisałem 00000 i nagle to przyjął tylko ze to jest błedne kodowanie i wyskakuje mi teraz błąd ze "zły coding" czy cos takiego. Moze są jakies sposoby zeby to zmienic na 01000?



Awatar użytkownika
grg474
_
_
Posty: 5575
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 10:56
Lokalizacja: Skarżysko

[mk4] Re: Panel Climatronica

Post autor: grg474 » wt kwie 28, 2020 22:58

a próbowałeś na 11000?


Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :( jest A3 8P i EOS :)

bolo9823
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 160
Rejestracja: czw kwie 19, 2018 14:29
Auto: Volkswagen Golf 4 1.9 TDI ALH

[mk4] Re: Panel Climatronica

Post autor: bolo9823 » ndz maja 17, 2020 00:50

Próbowałem róznych kodowań i przyjmuje tylko 07000 i 17000 jakby był tylko zrobiony na passata ten climatronic :P



ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja i ogrzewanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości