Golf IV 1.9 TDI 90 Basic-jak działa grzanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam jak w temacie mam Golfine IV 1.9 TDI w wersji Basic (bez klimy prawdopodobnie). I nie "ogarniam" zasady działania nawiewu. Otóż jak mam włączona strzałkę nawiewu zamkniętego dmuchawa chodzi szybciej i ma bardziej chłodne powietrze ale gdy jest wyłączona chodzi na 4 stopniu o wiele wolniej i daje bardziej cieplejsze powietrze. Czy to normalne? Mam mieć włączoną tą strzałkę aby szyby nie parowały czy jak? Dodam że porównuje to jak mam w oplu i jest inaczej dlatego w golfie nie ogarniam działania kiedy bierze powietrze z zewnątrz a kiedy z wewnątrz.. może ktoś mi przybliżyć temat kiedy ciągnie z "dworu" a kiedy z "środka"? Po uzyskaniu odp skasuję post aby nie śmiecić
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli przycisk jest podświetlony, to włączony jest obieg wewnętrzny - ciągniesz powietrze ze środka. Jeśli ustawisz nadmuch na szybę (górne położenie) to włączenie obiegu wewnętrznego nie będzie możliwe.
dziwne że na obiegu wewnętrznym jest zimniejsze powietrze.. rozumiem że klimy to on nie ma bo powinien być przycisk A/C?
Nie masz klimy, wydaje ci się bo nie ciągnie gorącego z zewnątrz
-
- Użytkownik
Re: Golf IV 1.9 TDI 90 Basic-jak działa grzanie
Tak
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Ino tematu nie usuwaj, niech zostanie dla potomnych. Nie bądź dziad