Rurka klimatyzacji
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Rurka klimatyzacji
Witam
Orientuje się ktoś czy rurka klimatyzacji (ta cieńsza) która idzie pod rurą IC i pod zbiorniczkiem od spryskiwaczy do ściany grodziowej jest taka sama we wszystkich wersjach silnikowych? Auto Golf IV ALH
Orientuje się ktoś czy rurka klimatyzacji (ta cieńsza) która idzie pod rurą IC i pod zbiorniczkiem od spryskiwaczy do ściany grodziowej jest taka sama we wszystkich wersjach silnikowych? Auto Golf IV ALH
ALH + 205 + chip
Rurka klimatyzacji
To co podałeś to jest ta grubsza rurka, mi chodzi o tą cieńszą ktora idzie chyba od dołu osuszacza do ściany grodziowej, na której jest czujnik przy ścianie. Ale skoro ta grubsza jest taka sama w ALH, AGR, ASV, AHF, AGP, AQM więc ta cieńsza też pewnie tylko od tych silników będzie pasować.
ALH + 205 + chip
Rurka klimatyzacji
Sprawdziłem po nr i wychodzi na to że niezależnie od silnika rurka jest taka sama.
Jeszcze jedna sprawa, oringi przy osuszaczu mają chyba nr 8E0 260 749 i tak myślę że może je wymienię. Na ścianie grodziowej te dwie rurki też są na oringach? Jesli tak to jaki nr/rozmiar? Niby nigdzie wycieków na łączeniach nie było ale może profilaktycznie wymienic oringi?
Jeszcze jedna sprawa, oringi przy osuszaczu mają chyba nr 8E0 260 749 i tak myślę że może je wymienię. Na ścianie grodziowej te dwie rurki też są na oringach? Jesli tak to jaki nr/rozmiar? Niby nigdzie wycieków na łączeniach nie było ale może profilaktycznie wymienic oringi?
ALH + 205 + chip
Rurka klimatyzacji
Tu masz i numery, i wymiary:
http://pl.realoem.me/Volkswagen/RDW/GOL ... 260/260051" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pl.realoem.me/Volkswagen/RDW/GOL ... 260/260051" onclick="window.open(this.href);return false;
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Rurka klimatyzacji
Firma ma jakieś znaczenie w przypadku osuszacza? Mam do wyboru: MaxGear 41zł, NRF 55zł
ALH + 205 + chip
Rurka klimatyzacji
Obowiązuje ten: 7H0820749 czyli 17,2X1,82. Drugi jest wycofany.
________________________________________________________________________________
-
- Użytkownik
Re: Rurka klimatyzacji
Podepnę się. Rura od IC przetarła mi tą cienką rurkę. Teraz nie wiem czy oddać ją do zaspawania czy szukać ori używanej? Nie wiem czy zaspawanie to taka naprawa doraźna czy raczej dłużej to wytrzyma...
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Jak ktoś dobrze pospawa to wytrzyma wieki.flatron1984 pisze:Podepnę się. Rura od IC przetarła mi tą cienką rurkę. Teraz nie wiem czy oddać ją do zaspawania czy szukać ori używanej? Nie wiem czy zaspawanie to taka naprawa doraźna czy raczej dłużej to wytrzyma...
-
- Użytkownik
Rurka klimatyzacji
Za zaspawanie chcą 50-70zł, a ori używaną znalazłem w mojej okolicy z odbiorem osobistym za 35zł, więc nie ma co się bawić w spawanie. Chyba z Octavii I rurka podejdzie do Golfa IV?
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
- daniel.wwe
- TDI PoweR
W takiej sytuacji decyzja jest prosta... podejdzie
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”