Ustawienie tłoczków w tylnych zaciskach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Czy to prawda że tłoczki w tylnych zaciskach trzeba ustawić tymi nacięciami (te na przyrząd do wciskania tłoczka) w odpowiedniej pozycji ? Regenerowałem u siebie zaciski i po odpowietrzeniu mam problem z miękkim pedałem hamulca,tz hamulce są ale pedał trochę wchodzi w podłogę.
W jakiej pozycji mają być ustawione te tłoczki ?
Czy to prawda że tłoczki w tylnych zaciskach trzeba ustawić tymi nacięciami (te na przyrząd do wciskania tłoczka) w odpowiedniej pozycji ? Regenerowałem u siebie zaciski i po odpowietrzeniu mam problem z miękkim pedałem hamulca,tz hamulce są ale pedał trochę wchodzi w podłogę.
W jakiej pozycji mają być ustawione te tłoczki ?
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
qunsh, to jest bzdura , musisz kilkukrotnie odpowietrzyć układ i można również odpowietrzyć pompę abs-u .ok
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
A czy jak narazie zrobiłem tylko prawy tylny zacisk to muszę odpowietrzać wszystkie zaciski czy tylko ten praw tył ?
Odpowietrzam według tej porady viewtopic.php?t=315610" onclick="window.open(this.href);return false; ale coś mi to nie działa,niby w przewodzie nie widać już pęcherzyków ,pedał jest twardy ale po odpalenie staje się miekki.
Odpowietrzam według tej porady viewtopic.php?t=315610" onclick="window.open(this.href);return false; ale coś mi to nie działa,niby w przewodzie nie widać już pęcherzyków ,pedał jest twardy ale po odpalenie staje się miekki.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
qunsh, ja ostatnio u szwagra w B4 wymieniałem uszczelniacze w tylnych zaciskach i odpowietrzaliśmy tylko te koła które były robione oczywiście pojedynczo ,czyli najpierw jedna strona i konkretne odpowietrzenie tak z 10 razy dla pewności i tak z drugą stroną ,do dziś spokój , u siebie z kolei gdy robiłem swap z 239 na 256 pomimo odpowietrzenia danej strony musiałem odpowietrzyć pompę abs-u i od razu było ok .
a jak odpowietrzyc pompe abs ? mam kompa i kabelek ale jak to zrobić ?
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
qunsh, jest opis na forum ,wpisz w szukajkę .
Re: Ustawienie tłoczków w tylnych zaciskach
Temat do zamknięcia,ustawiłem te tłoczki w pozycji poziomej,odpowietrzyłem jeszcze raz zacisk i jest w miarę ok,nie idealnie ale już jest lepiej ,na zgaszonym silniku pedał jest twardy ale na odpalonym troch miękki na początku,auto hamuje