Tylny lewy hamulec zbyt mocno się nagrzewa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Omek
- Użytkownik
- Auto: VW Golf IV Variant
- Silnik: ASV
Witam, mam problem z grzejącym tylnym hamulcem, hamulce tylne były naprawiane, szczególnie tylne lewe, były wymieniane uszczelnienia zacisku,tłoczek,klocki,tarcza przetaczana, linka hamulca ręcznego, jarzmo nasmarowane ładnie pracuje,linka hamulca opiera się na zderzaku, były sprawdzane,hamują równo, nie wiem co jeszcze można zrobić
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kiedyś miałem podobny przypadek z przodu w skodzie felicii . hamulce tez się grzały , również były kombinacje z tarczami , zaciskiem . Pomogła wymiana elastycznego wężyka hamulca . Mimo,że z zewnątrz był OK to on okazał się wadliwy (chyba był spuchnięty wewnątrz) . Może i u ciebie jest podobnie?
- Omek
- Użytkownik
czy ktoś zna numer tego wężyka ? (Golf IV Variant, tył lewy)
a może się nagrzewa bo cyliderek jest zapieczony ? Zacisk bym rozebrał i zregenerował
Moje GTI by Grzesiu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=523088" onclick="window.open(this.href);return false;
- Omek
- Użytkownik
właśnie zacisk był cały rozebrany, były wymieniane wszystkie uszczelnienia i nowy tłoczek
ta dzwignia się nie zacina ? może linka od ręcznego podciągnięta za bardzo ?
Moje GTI by Grzesiu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=523088" onclick="window.open(this.href);return false;
- Omek
- Użytkownik
wszystko już sprawdzałem, linka jest nowa,dźwignia chodzi płynie, jedynie co mi przychodzi do głowy to oring na tłoczku, możne jakiś felerny i ciasno chodzi, sam ju nie wiem
Kup i załóż sprężynki odbijające hamulce...viewtopic.php?f=183&t=521810&start=14
U mnie pomogło
U mnie pomogło
Powiedzcie mi czy w tylnym zacisku da rade wymienić osłonke tłoczka bez jego wyciągania? Autu to seat leon 1. Bo przy wymianie tarcz i klocków zauważyłem że jedna oslonka ma dziurke.
Re: Tylny lewy hamulec zbyt mocno się nagrzewa
Ciężko . Tłoczek wykręcić wyczyścić założyć nową gumę skręcić do końca i potem odpowietrzysz i będzie śmigać Wcale nie musisz odkręcać przewodu elastycznego powinneś dać sobie radęMARCIN38 pisze:Powiedzcie mi czy w tylnym zacisku da rade wymienić osłonke tłoczka bez jego wyciągania? Autu to seat leon 1. Bo przy wymianie tarcz i klocków zauważyłem że jedna oslonka ma dziurke.