Hałasująca osłona zacisku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Od jakiegoś czasu w moim golfie grzechocze osłona zacisku. To coś
Czy da się temu jakoś zaradzić? Osobiście denerwuje mnie każdy stukot w aucie a to staje się powoli nie do zniesienia. Najbardziej hałasuje prawa strona pasażera,lewej tak bardzo nie słychać.
Czy da się temu jakoś zaradzić? Osobiście denerwuje mnie każdy stukot w aucie a to staje się powoli nie do zniesienia. Najbardziej hałasuje prawa strona pasażera,lewej tak bardzo nie słychać.
Osłony przykręcone są dwiema śrubami do zacisku. Zrzuć koła i sprawdź mocowanie, ewentualnie czy osłony nie są spękane przy mocowaniu i luźno latają.
A tak w ogóle jak udało Ci się zdiagnozować że to właśnie te osłony Ci hałasują ?
A tak w ogóle jak udało Ci się zdiagnozować że to właśnie te osłony Ci hałasują ?
Zauważyłem hałas w prawym kole i próbowałem wszystkiego co może wydawać jakikolwiek stukot. Wszędzie było cicho jednak gdy złapałem ręką i poruszałem tą osłonę to dźwięk idealnie pasował do tego co zawsze słyszę. Jest ona dość luźna i na 100% to jest ta osłona.
Re: Hałasująca osłona zacisku
Jezeli jest luzna to sprawdz jej stan, zakladam ze jest peknieta w okolicy mocowania, bo watpie by sruby sie poluzowaly. Wrazie czego na szrocie dostanie taka oslone za grosze.
Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalka
A mógłbym ją wyrzucić na jakiś czas? Żeby mi nerwów nie psuła? Czy grozi to jakimś uszkodzeniem którychś elementów hamulca?
Re: Hałasująca osłona zacisku
Przy obecnych temperaturach i rozsadnej jezdzie nie widze przeciwskazan.
Jednak to nie osłona.. to cały zacisk się rusza oto filmik jak to wygląda co na to zaradzić? " onclick="window.open(this.href);return false;
Prawdopodobnie do wymiany zestaw montażowy - http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic ... le=1&wsk=O
Ewentualnie luzy są na samym zacisku, który w razie potrzeby można wymienić za grosze.
Ewentualnie luzy są na samym zacisku, który w razie potrzeby można wymienić za grosze.