Nowe Tarcze ATE krzywe?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nowe Tarcze ATE krzywe?
Witam!
Założyłem nówki Tarcze ATE i po miesiącu zaczęły szarpać, nie mam już siły. Czy to wina tarcz czy szukać gdzieś indziej przyczyny??? pomocy...
Założyłem nówki Tarcze ATE i po miesiącu zaczęły szarpać, nie mam już siły. Czy to wina tarcz czy szukać gdzieś indziej przyczyny??? pomocy...
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia
Nowe Tarcze ATE krzywe?
seefieber, Również miałem ten sam problem z tarczami ATE. Jeśli były prawidłowo założone (dobrze oczyszczone piasty) wypadałoby pokusić się o sprawdzenie bicia piast. Mi ATE reklamację uwzględniło i dostałem nowy komplet (tarcze i klocki).
Mam VAG-a i VAG TACHO, w razie potrzeby pisać na PW :-)
Nowe Tarcze ATE krzywe?
Wszystko było dobrze złożone, a u Ciebie były tarcze wadliwe? czy piasta krzywo szła?
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia
Nowe Tarcze ATE krzywe?
U mnie tarcze były problemem. Pogięły się po około 1 000 km. Jeśli na starych tarczach było ok, to wątpię, żeby piasty były winne.
Mam VAG-a i VAG TACHO, w razie potrzeby pisać na PW :-)
Nowe Tarcze ATE krzywe?
wystarczyło rozgrzana tarcza przychaczyc większa kałuże i po robocie jak w pewnym serwisie wymiana tarcz, jazda próbna, potem mycie auta klientowi, i jego powrót po 500 km ze kierownicą szarpie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
Nowe Tarcze ATE krzywe?
Mam to samo wymieniłem już 3 komplety i dalej to samo jak sprawdzić czy krzywe są piasty?
Re: Nowe Tarcze ATE krzywe?
Czujnikiem zegarowym. Jesli sa bardzo skorodowane to miżna od razu wywalić na złomwitek690 pisze:Mam to samo wymieniłem już 3 komplety i dalej to samo jak sprawdzić czy krzywe są piasty?
Nowe Tarcze ATE krzywe?
Zwrotnica nie, jedynym elementem który sie kreci są piasty tarcze i koła (oczywiscie w uproszczeniu).Więc jesli sa skorodowane piasty to trzeba je wymienić niestety razem z łożyskami.Gdzyż nie da się wymienić piasty nieuszkadzając łożyska.
- szadrak
- Mały gagatek
- Auto: Seat Leon ST
Re: Nowe Tarcze ATE krzywe?
Ja się zmagam z tarczami podobnie. Już miałem tarcze Textara, Ate, Ferodo i dzieje się to samo po ok 3000-4000 jest szarpanie. I już nie wiem chyba teraz wymienie te piasty po obydwóch stronachwitek690 pisze:Mam to samo wymieniłem już 3 komplety i dalej to samo jak sprawdzić czy krzywe są piasty?
Nowe Tarcze ATE krzywe?
tez walczymy z kolegi mk3 , wymieniane przeguby ,tarcze ate przod ,klocki i dalej coś mocno bije z prawej strony ,i jazda tylko 30km/h im szybciej tym mocniej bije az strach jechać .jutro wymieniamy caly komplet z pewnego samochodu gdzie nie ma bicia (kolega swojego mk2 daje na test ) zalozymy cala prawa strone i sie zobaczy ,jak nie to ,to jedynie polos krzywa i jest bicie bo jak nie to ja juz nie wiem.cuda jakies beda
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD
Nowe Tarcze ATE krzywe?
ja mam przyklad z innego auta z seat leon 2003 rok , ojciec mial taki sam problem , tarcze mu przetaczalem i problem znow powracal ... sil nie mielismy , ale co sie okazalo ze piasta z jarzmem byla wyesploatowana bardzo , wymienilismy na inna i problem znikl z krzywieniem tarczy
Nowe Tarcze ATE krzywe?
skuraa, leony i toleda coś mają z tymi piastami, ja znam takie przypadki właśnie na przykładzie seat-ów
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
Nowe Tarcze ATE krzywe?
skuraa, leony i toleda coś mają z tymi piastami, ja znam takie przypadki właśnie na przykładzie seat-ów