hamulce "czarna magia"
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
hamulce "czarna magia"
Witam Koledzy. Przeszukałem forum i znalazłem mnóstwo postów dot. układu hamulcowego, ale jednak jestem zmuszony ponownie zapytać bo nie znalazłem odp. w poprzednich. mój problem polega na zapowietrzaniu sie układu.
Opisze dokładnie jakie objawy co juz zrobione i liczę na pomoc bo brakło mi i kilku znajomym mechanikom pomysłu.
Po odpowietrzeniu hamulce żyletka, po przejechaniu ok 3-7 km pedał zaczyna mięknąć i ewidentnie dostaje sie powietrze. b\Brak jakichkolwiek wycieków pompa zmieniona na drugą sprawdzona na innym samochodzie działa bez zarzutu, zaciski przód i tył nie ciekną odbijają nie ma z nimi problemu, korektor wyjęty. Było podejrzenie zacisku na lewym tyle, wiec zaślepiłem obieg przy samej pompie bez zmian. Układ da się odpowietrzyć be problemu hamulce działają bez zarzutu, ale niestety tylko przez chwile. jesli macie Panowie jakieś pomysły proszę pisać bo zaczynam tracic nadzieje, aha auto bez abs. pompa 22mm tarcze pród i tył.
Opisze dokładnie jakie objawy co juz zrobione i liczę na pomoc bo brakło mi i kilku znajomym mechanikom pomysłu.
Po odpowietrzeniu hamulce żyletka, po przejechaniu ok 3-7 km pedał zaczyna mięknąć i ewidentnie dostaje sie powietrze. b\Brak jakichkolwiek wycieków pompa zmieniona na drugą sprawdzona na innym samochodzie działa bez zarzutu, zaciski przód i tył nie ciekną odbijają nie ma z nimi problemu, korektor wyjęty. Było podejrzenie zacisku na lewym tyle, wiec zaślepiłem obieg przy samej pompie bez zmian. Układ da się odpowietrzyć be problemu hamulce działają bez zarzutu, ale niestety tylko przez chwile. jesli macie Panowie jakieś pomysły proszę pisać bo zaczynam tracic nadzieje, aha auto bez abs. pompa 22mm tarcze pród i tył.
hamulce "czarna magia"
Mechanik a brak mu pomysłuyogikamil pisze:i kilku znajomym mechanikom pomysłu
No to pierwszy z pomysłów to sprawdzić serwoyogikamil pisze: 3-7 km pedał zaczyna mięknąć i ewidentnie dostaje sie powietrze.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Re: hamulce "czarna magia"
Jestes pewien, że to powietrze ? Może przewody gumowe są kiepskie i "puchną" powodując tym samym wpadanie pedalu.yogikamil pisze:pedał zaczyna mięknąć i ewidentnie dostaje sie powietrze
- Paweł Marek
- V.I.P.
hamulce "czarna magia"
jak z serwa dostanie się powietrze do przewodów hamulcowych wyjasnij mi to?Rafał 21 pisze:sprawdzić serwo
yogikamil, przyczynę widze tylko jedną - ktoryś zacisk jest nieszczelny, nieszczelność nie musi się objawiać wyciekiem, tylko zasysaniem powietrza w chwili jak odpuszczasz hamulec, bo pod ciśnieniem uszczelki są bardziej dociskane. Czy przy odpowietrzaniu powietrze leci jednakowo z wszystkich hamulców czy nie. Ostatecznie powtórz ten test z odłączaniem na drugim tylnim hamulcu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
hamulce "czarna magia"
Panowie dziękuje Wam za podpowiedzi. Znalazłem problem był nim odpowietrznik na prawym tylnym kole co ciekawe naprawde nie ciekło nic. znalazłem to odłączając "zaslepiając" pokoleji kazde koło zaraz przy pompie i wyszło szydło w worka, jeszcze raz dzieki za chęci i pomoc.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
hamulce "czarna magia"
Morał z tego taki, gumki na odpowietrzniki nie chronią tylko przed brudem.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
hamulce "czarna magia"
KOL.Paweł Marek A gdzie to jest napisane w moim poście ze dostaje się do przewodów ???? 3-7 km pedał zaczyna mięknąć A to może być powodem serwa !Paweł Marek pisze:jak z serwa dostanie się powietrze do przewodów hamulcowych wyjasnij mi to?
Szerokiej drogi!yogikamil pisze:dzieki za chęci i pomoc.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
hamulce "czarna magia"
od rozwalonego serva chyba pedał twardnieje nie ? ja tam nie wiem ja sie nie znam na Geografii
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
hamulce "czarna magia"
Rafał 21, a doczytałeś może że po odpowietrzeniu się poprawia czy nie doczytałeś?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
hamulce "czarna magia"
kol.Paweł Marek, ty sam wiesz co tu wypisują . Mylą przód z tyłem prawą z lewą stroną .Wiec wszystko bylo możliwe z tym pedałem [dzwignią] Ważne że hamujePaweł Marek pisze: odpowietrzeniu się poprawia czy nie doczytałeś?