Trzyma hamulec tylniego koła
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- slawek987
- Gadatliwa bestia
- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
Witam wszystkich! Mam problem z tylnym kołem w mk4, mianowicie trzyma cały czas hamulec, wymieniłem linkę ręcznego bo ciężko chodziła i nie cofała do końca dźwigni ręcznego (teraz dźwignia działa prawidłowo), wymieniłem komplet gumek i uszczelnień tłoczka (oczywiście wszystkie brudy wyczyszczone) a koło jak trzyma tak trzyma. Co mogę jeszcze sprawdzić ewentualnie wymienić? Czy ta dźwignia od ręcznego jest na jakimś frezie i może jest źle ustawiona tak że nie cofa się do końca? pomocy...
- VWaldini81
- LDZ
A czy przed zamontowaniem linki do zacisku sprawdziłeś czy dźwigienka na nim lekko chodzi?
- slawek987
- Gadatliwa bestia
- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
Dźwignia chodzi lekko, znaczy się ciężko idzie na dół (w kierunku zaciągania ręcznego) natomiast sama szybko wraca do góry. Nawet teraz jak zrobie jakaś trase to tarcz hamulcowa jest gorąca z jednej strony,a z drugiej delikatnienie ciepła. A dźwignia ręcznego jest maksymalnie do góry do tego ogranicznika.
- VWaldini81
- LDZ
A może spróbuj zdjąć koło, kręcić tarczą i zaciągnij dźwignię. Jak puścisz dźwignie i tarcza nie będzie się kręciła to znaczy że zacisk do wymiany.